Curacao portaal opent voor kansspellicentie- registraties!

Home » Curacao portaal opent voor kansspellicentie- registraties!

Het portaal voor de licentieaanvraag van de Curacao Gaming Control Board (GCB) accepteert nu accountregistraties voor aanvragers en houders van sublicenties.

Het portaal is op 1 september geopend, hoewel zij de formulieren voor de vergunningsaanvraag en informatie bevatte over de wijze waarop zij een aanvraag moeten indienen, konden de aanvragers zich pas (1 november) registreren.

Het portaal heeft twee hoofddoelen: nieuwe aanvragen verwerken onder de huidige wetgeving met de GCB en om alle sublicenties te registreren die willen blijven werken nadat de nationale verordening voor het Kans (LOK) is aangenomen.

Nadat de LOK in werking is getreden, wordt de nieuwe Curacao Gaming Authority (CGA) opgericht.

Vanaf vandaag kunnen aanvragers zich voor vijf doeleinden aanmelden voor een account bij het GCB-portaal.

Dit zijn accountbeheer, registratie van sublicenties, kansspelaanvragen, licentiebeheer en het ticketsysteem.

Afgeronde aanvragen kunnen vanaf 15 november worden ingediend door een geverifieerde rekening, dit geeft 15 dagen om het account te verifiëren voordat de applicatie wordt geupload.

Om als een geverifieerd account te worden beschouwd, moeten accounts worden geregistreerd op naam van een bedrijf op Curacao, ze moeten ook een uniek e-mailadres gebruiken dat bij dat bedrijf is gevoegd en een ondertekende autorisatiebrief hebben.

De brief moet worden ondertekend door de uiteindelijke begunstigde van het bedrijf. Dit is zodat ze weten dat de toepassing in hun naam wordt gedaan.

De GCB zal deze informatie vervolgens verifiëren voordat de ingevulde aanvraag kan worden ingediend.

Succesvolle licentieaanvragers ontvangen een interim-licentie voor Curacao en krijgen zes maanden de tijd om verdere vereiste documentatie in te dienen.

Deel van de overgangsperiode

Dr. Javier Silvania, minister van Financiën van Curacao, zei vandaag dat het een mijlpaal is voor de gokmarkt van Curacao.

De eerste november 2023 zal worden vermeld als een dag in de geschiedenis van de positie van Curacao als een kansspel jurisdictie -rechtsgebied, aldus Silvania.

Deze dag was het omslagpunt van een zeer langdurig proces van een revolutie in het kansspellandschap van het eiland.

Aideen Shortt, adviseur van de minister van Financiën, zei dat aanvragers graag rekeningen willen maken op de GCB-portaalsite.

Het team heeft meedogenloos gewerkt aan dit moment voor een tijdje, zei ze.

We zijn als kinderen die op de kerstman wachten en we waren niet teleurgesteld – om 00.01 vanmorgen hadden we al meerdere accounts geopend en neemt het verkeer voortdurend toe, dit overtreft al onze hoogste verwachtingen.

Dit is de volgende etappe op Curacao op weg naar de implementatie van de LOK, het rechtsgebied bevindt zich momenteel in een overgangsperiode, waarbij de voorbereidingen voor de nieuwe regelgeving plaatsvinden en zodra het op zijn plaats is, zal de LOK de huidige kansspelregels van Curacao herzien.

In september beschreef Silvania de LOK als een vangnet tegen een grijze lijst en hij benadrukte de aanwezigheid van Gibraltar op de grijze lijst van de Financial Action Task Force (FATF) en het feit dat het wordt beschouwd als een grote kansspel hub die wordt meegenomen in de beslissing van de FATF.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.