Private equity-onderneming CVC heeft goedkeuring gekregen van 38 van de 42 clubs van de Spaanse LaLiga om een ​​belang in de competitie veilig te stellen, hoewel Real Madrid en Barcelona van het El Clasico-team tegen de investering blijven.

De overeenkomst – nu goedgekeurd door de meerderheid van de clubs in de Spaanse top twee divisies – zou CVC 2,7 miljard in LaLiga investeren in ruil voor een belang van 10%, terwijl er ook een nieuw bedrijf zou worden opgericht met verantwoordelijkheid voor commerciële zaken zoals sponsoring , dochterondernemingen en joint ventures.

De meeste clubs zijn voorstander van de financiële investering vanwege de financiële gevolgen van de COVID-19-pandemie, die de Spaanse voetbalteams meer dan 2 miljoen aan inkomstenderving heeft gekost van de seizoenen 2019/20 en 2020/21.

Desondanks hebben Real Madrid en Barcelona hun verzet geuit vanwege het gebrek aan overleg tussen LaLiga-bestuurders en -teams, en werden vergezeld door Athletic Bilbao en een andere niet nader genoemde club om tegen de ontwikkeling te stemmen.

De belangrijkste reden voor de oppositie van de club heeft betrekking op de behandeling van audiovisuele rechten, die volgens de teams de komende vijf decennia zullen worden beïnvloed, ondanks de voorwaarden van de deal waarin deze rechten op competitieve basis voor drie jaar worden ondertekend.

Volgens LaLiga-president Javier Tebas zal de investering van CVC tussen de 2,1 miljard en 2,2 miljard bedragen, ondanks de non-conformiteit van de drie teams, en zal het in Luxemburg gevestigde aandelenfonds de komende 50 jaar een aandeel van 11% in de toekomstige inkomsten uit LaLiga-mediarechten ontvangen.

De drie oppositieteams hoeven echter geen deel van hun toekomstige inkomsten uit mediarechten af ​​te staan ​​als gevolg van een drop-out-clausule, maar zullen ook niet kunnen profiteren van de geldinjectie vanwege het tegen de investering stemmen.

We zijn ervan overtuigd dat Boost La Liga het antwoord is op de uitdagingen waarmee we op middellange en lange termijn worden geconfronteerd, merkte Tebas op.

Het is een strategische overeenkomst die onze clubs meer capaciteit zal geven, hun managementmodel zal transformeren en ons in staat zal stellen een veel aantrekkelijkere competitie te hebben.

Het is de boost die we nodig hebben om van La Liga een wereldwijd digitaal entertainmentbedrijf te maken met de aantrekkelijkste voetbalcompetitie ter wereld.

Volgens LaLiga zal jjj% van rrCVC-investering rechtstreeks naar LaLiga-clubs worden gesluisd, die 30% van hun respectieve financieringsaandeel kunnen besteden aan het registreren van spelers en het compenseren van schulden, terwijl de resterende 70% gaat naar technologische en infrastructuurontwikkeling.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.