Private equity firma CVC Capital Partners is in onderhandeling over een deal van 600 miljoen dollar om de Association of Tennis Professionals (ATP) en Women’s Tennis Association (WTA) te combineren, aldus Sky News.

Door de fusie van de ATP en WTA zou een nieuwe commerciële entiteit ontstaan, One Tennis, om de professionele tennis-tours voor mannen en vrouwen te verenigen.

Als onderdeel van de voorstellen, die het potentieel hebben om ‘het gezicht van het wereldwijde tennis te transformeren’, zou Mark Webster, Chief Executive van ATP Media, die de commerciële rechten van de mannen tennistour uitvoert, One Tennis leiden.

Op dit moment beheren de ATP en WTA media- en gegevensrechtenactiviteiten afzonderlijk, samen met enkele gecentraliseerde deursponsorovereenkomsten, terwijl individuele tour toernooien toezicht houden op hun eigen sponsorverkopen.

De ATP en WTA zouden echter nog steeds bestaan ​​om sportzaken te regelen, verder meldde Sky News ook dat de gesprekken nu een ‘gevorderd stadium’ hebben bereikt en CVC zal waarschijnlijk goedkeuring vragen van de respectieve besturen om de investering later deze maand door te drukken.

De Financial Times voegde eraan toe dat CVC door de deal een minderheidsbelang van 15% in het nieuwe orgaan zou nemen waardoor de entiteit wordt gewaardeerd op $ 4 miljard.

Bovendien zou de deal leiden tot meer investeringen in toernooien en spelersprijzengeld, verbeterde uitzendproductiemogelijkheden en een verbeterd wereldwijd digitaal platform voor fans om het herstel van de sport van de pandemie te versnellen.

CVC is momenteel bezig met de aankoop van een aandeel van 14,3% in Six Nations Rugby als onderdeel van een strategisch partnerschap voor de lange termijn, dat onderhevig is aan goedkeuring door de regelgevende instanties waarbij het in Luxemburg gevestigde bedrijf al een belang heeft in Premiership Rugby en Pro14.

Het bedrijf is ook de voormalige eigenaar van de Formule 1- en MotoGP en motorrace series.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.