LaLiga heeft de verkoop bevestigd van een belang van 10% voor € 2,7 miljard aan de in Luxemburg gevestigde private equity-onderneming CVC Capital Partners.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal LaLiga, dat de twee hoogste niveaus van het voetbalsysteem van het land bestuurt, een nieuw bedrijf vormen om toezicht te houden op commerciële elementen, zoals sponsorovereenkomsten, waarin CVC een belang van 10% zou nemen.

Volgens LaLiga zou het beheer van de sportieve verantwoordelijkheden van de competitie en de audiovisuele rechtenactiviteiten buiten de reikwijdte van de transactie blijven.

Deze overeenkomst is bedoeld om leiding te geven aan de transformatie die de entertainmentwereld doormaakt en om alle groeimogelijkheden voor clubs te maximaliseren, aldus de organisatie in een verklaring.

Als het wordt goedgekeurd, zal het structurele verbeteringen financieren en tegelijkertijd een deel van de onmiddellijke impact van de COVID-19-pandemie compenseren, waarbij Spaanse clubs het financieel moeilijk hebben als gevolg van de aanhoudende coronaviruscrisis.

In juni werd door PricewaterhouseCoopers (PwC) gemeld dat de totale inkomsten van LaLiga in 2020/21 zullen dalen tot € 3,545 miljard, als gevolg van een verlies aan inkomsten op speeldagen, hoewel de professionele dienstverlener eraan toevoegde dat vanwege de economische kracht van de clubs ze zullen dit moeilijke seizoen aankunnen.

Verder voegde LaLiga eraan toe dat ongeveer 90% van het ingezamelde geld rechtstreeks naar clubs zal worden gesluisd die het geld moeten gebruiken om investeringsprogramma’s te financieren die met de competitie zijn overeengekomen.

CVC, de voormalige eigenaar van Formula One en MotoGP, heeft onlangs besprekingen gevoerd met World Rugby, samen met andere geïnteresseerde particuliere investeringsmaatschappijen, over een belang in het bestuursorgaan van de rugbyunie, om aandelen toe te voegen aan Six Nations, Premiership Rugby en de United Rugby Kampioenschap (URC).

In februari deed het bedrijf een investering van $ 300 miljoen in de International Volleyball Federation (FIVB) terwijl CVC naar verluidt ook in gesprek is om de Association of Tennis Professionals (ATP) en Women’s Tennis Association (WTA) te combineren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.