DAZN behoudt de LaLiga-rechten in Duitsland en Oostenrijk

Home » DAZN behoudt de LaLiga-rechten in Duitsland en Oostenrijk

Digitale sportstreamingservice DAZN heeft zijn overeenkomst verlengd om de Spaanse LaLiga in Duitsland en Oostenrijk te vertonen.

In de loop van de komende vijf jaar zullen fans toegang blijven houden tot de Spaanse topklasse live en exclusief op DAZN als onderdeel van de vernieuwde rechtenovereenkomst.

De streamingdienst voert de vlaggenschipvoetbalcompetitie in Oostenrijkse en Duitstalige markten sinds 2016, toen het platform voor het eerst werd gelanceerd en onlangs ook de rechten op LaLiga in Italië behield voor nog eens drie jaar.

DAZN is in korte tijd een belangrijk onderdeel van het sportlandschap geworden en we zijn er trots op onze succesvolle samenwerking met hen voort te zetten, aldus Melcior Soler Audiovisueel Directeur bij LaLiga.

Deze verlenging op de lange termijn biedt fans de beste kans om de volledige breedte van onze competitie op een van Europa’s toonaangevende voetbalmarkten te ontdekken.

Vorige week kondigde LaLiga een baanbrekende deal aan met ESPN om de topvlucht op het ESPN + streamingkanaal voor de komende acht jaar uit te zenden na akkoord te zijn gegaan met ’terugkoop’ van het pakket van de huidige rechthebbende beIN Sports.

Thomas de Buhr, Executive Vice President DAZN DACH, verklaarde: Bijna precies vijf jaar geleden wilde DAZN een revolutie teweegbrengen in de manier waarop fans hun favoriete sporten ervaren.

LaLiga staat al die jaren aan onze zijde en is daarom een ​​fundamenteel onderdeel van ons brede portfolio van topvoetbal.

Het is dus nog leuker dat fans in Duitsland en Oostenrijk de komende vijf jaar alle wedstrijden van de Spaanse top divisie live en exclusief op DAZN kunnen bekijken.

Het LaLiga seizoen 2020/21 zal aanstaande zondag (23 mei) ten einde lopen hoewel de supporters werden gestimuleerd door het nieuws dat de Spaanse regering de terugkeer van voetbalfans naar sportstadions met een beperkte capaciteit heeft goedgekeurd in regio’s met een laag COVID-gehalte 19 infectiecijfers.

Na meer dan een jaar weg van stadions als gevolg van de pandemie opende het Mestalla-stadion in Valencia de tourniquets voor 3.000 fans voor de zesvoudige LaLiga-winnaarswedstrijd tegen Eibar.

In de voorlaatste ronde van wedstrijden terwijl Villarreal op 60 kilometer afstand 5.000 seizoenskaarthouders voor de wedstrijd van de club tegen Sevilla.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.