DAZN behoudt Premier League-rechten in Spanje

Home » DAZN behoudt Premier League-rechten in Spanje

Digitale sportstreamingdienst DAZN heeft de rechten op de La Liga – League in Spanje behouden van het seizoen 2022/23 tot de campagne 2024/25.

Volgens de voorwaarden van de verlenging zal de omroep live en on-demand verslaggeving bieden, samen met aanvullende inhoud zoals documentaires, interviews en originele producties voor Spaanse volgers van de Engelse top vlucht.

Paul Molnar, Chief Media Officer bij de Premier League, merkte op: De Premier League is verheugd om onze uitstekende samenwerking met DAZN in Spanje voort te zetten. DAZN biedt marktleidende sportverslaggeving en Premier League-fans kunnen zich verheugen op meer live wedstrijden dan ooit tevoren.

DAZN verwierf eerst de exclusieve rechten op de Premier League van 2019/20 tot 2021/22 en nam het contract over van het Spaanse telecombedrijf Telefónica.

De streamingdienst heeft ook de rechten op de Engelse topklasse in Brazilië, Canada, Japan en de Filippijnen voor dezelfde cyclus.

Eerder in het jaar werd ook gemeld dat DAZN een bod uitbracht op de uitzendrechten van de Britse Premier League voordat de divisie een privé verlenging overeenkwam met haar respectieve uitzendpartners.

We zullen blijven samenwerken om het groeiend aantal fans die de Premier League in Spanje volgen de beste ervaring en de beste inhoud te bieden, zodat ze er ten volle van kunnen genieten en nieuwe verhalen uit de eerste hand kunnen ontdekken via de belangrijkste spelers, op en buiten het veld, aldus Veronica Diquattro, Chief Customer and Innovation Officer bij DAZN.

De aankondiging volgt op de recente verlengingen van de Premier League met Nordic Entertainment Group in Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen, Telenet in België en Canal Plus in Frankrijk.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.