Kevin Meyer, de CEO van de internationale streamingdienst DAZN, heeft zijn interesse in het verwerven van mediarechten voor de Premier League herhaald.

Tijdens een toespraak op de Royal Television Society Convention in Cambridge deze week, bevestigde de CEO dat het verstrekken van berichtgeving over de Premier League nog steeds op de agenda van zijn bedrijf stond.

Zoals gemeld door Reuters, merkte Meyer op: We zouden graag EPL hebben uiteindelijk, hoe we daar komen er zijn veel wegen om daar te komen.

De outlet onthulde ook dat Meyer een mogelijke overname van de huidige Premier League-rechthebbende BT Sport niet had uitgesloten om uitzendrechten te krijgen voor de Engelse topvlucht.

Ik ben er filosofisch over, wat het meest logisch is, BT Sport is een geweldig bedrijf, vervolgde hij, terwijl hij eraan toevoegde dat het is echt stil toen hem werd gevraagd of er deals werden onderhandeld met betrekking tot een belang in BT Sport, dat aankondigde dat het plannen had om eerder dit jaar een aandeel te verkopen.

Een aantal partijen is naar verluidt geïnteresseerd in het verwerven van een belang in de op abonnementen gebaseerde sportzender – die niet alleen de Premier League bestrijkt, maar ook andere grote toernooien zoals The Ashes, Ligue 1 en Serie A -hoewel ITV in mei uit de wedstrijd stapte.

De rechten op de Premier League worden naast Sky Sports, Amazon Prime en BBC Sport in het bezit van de bovengenoemde omroeporganisatie gehouden.

Voor DAZN zou het verwerven van de Britse rechten op de competitie een aanzienlijke uitbreiding van zijn binnenlandse voetbalaanbod betekenen, voortbouwend op zijn deal met de Serie A eerder dit jaar om het toernooi in Italië uit te zenden en daarmee rivaliserende biedingen van zowel Amazon als Sky Italia te verslaan.

Het bedrijf was echter niet in staat om te bieden op de mediarechten voor de Premier League voor de cyclus 2022/23 tot 2024/25, nadat de Britse regering het besluit van de topgroep had goedgekeurd om het aanbestedingsproces te schrappen en de huidige licentieovereenkomsten automatisch te verlengen. deels als gevolg van de financiële gevolgen van de COVID-19-pandemie.

Desondanks heeft DAZN een gezonde sportportfolio, met name in de bokswereld, waar het een contract heeft met Eddie Hearn’s Matchroom Boxing, waarin nu verslag wordt gedaan van de zwaargewicht titelstrijd van volgende week tussen Anthony Joshua en Oleksandyr Usyk.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.