DAZN plaatst boksen en MMA op de voorgrond van het debuut van Sky Channel

Home » DAZN plaatst boksen en MMA op de voorgrond van het debuut van Sky Channel

DAZN zal zijn dekking in het VK uitbreiden door zijn nieuwe DAZN 1HD-programma te hosten dat beschikbaar is op het digitale platform van Sky (Channel 429).

De verhuizing komt voor een belangrijke periode voor de groep, waarin het zich voorbereidt op de terugkeer van Anthony Joshua.

DAZN Group CEO Shay Segev zei: DAZN wijd verspreid krijgen is een prioriteit voor ons, omdat het ons geweldige en groeiende scala aan content aan steeds meer fans levert.

We hebben ambitieuze, strategische langetermijnplannen voor de Britse markt, hoe meer mensen Dazn leren kennen en wat we bieden niet alleen in termen van rechten, maar het volledige scala aan digitaal, interactief en sportentertainment dat we ontwikkelen, hoe beter.

Deze lancering is geweldig nieuws voor sportfans, DAZN 1 HD zal de exposure optimaliseren voor het aanstaande Anthony Joshua-gevecht, waardoor dit zijn meest langverwachte en toegankelijke gevecht in meer dan tien jaar zal zijn.

Anthony Joshua voegde toe over de lancering: DAZN werkt heel hard om sportuitzendingen naar een nieuw niveau te tillen en fans dichter bij de actie te brengen dan ooit tevoren.

Het is een groot deel van de reden waarom ik mijn toekomst voor de lange termijn aan het platform wilde verbinden, de lancering van DAZN 1 HD op kanaal 429 zal het voor fans nog gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot mijn terugkeer naar de ring op zaterdag 1 april tegen Jermaine Franklin.

Zorg ervoor dat je afstemt op een spectaculaire boksavond, het komt slechts enkele dagen na kritiek van de Britse boksprospect Joshua Buatsi over het gebrek aan beschikbaarheid van DAZN op standaardplatforms toen hij de overstap maakte van DAZN naar Sky Sports.

Vanaf 23 maart toont DAZN 1 HD een 24/7 schema met live en inhaalcontent, inclusief de Britse boksopstelling met 50 gevechten per jaar met internationale supersterren als Canelo Álvarez, Katie Taylor en Ryan Garcia, naast een dagelijkse dosis van boksnieuws op de DAZN Boxing Show.

De programmering omvat ook de link van DAZN met KSI’s Misfits Boxing – de X-serie, een nieuw tijdperk van cross-over boksen met de grootste namen op het gebied van entertainment, sport en lifestyle als headliner van blockbuster fight nights.

Het platform heeft ook de overstap naar MMA gemaakt en zijn aanbod uitgebreid naar de moeilijke Britse markt, de kern van de groei is de Professional Fighters League, naast een volledig aanbod van MMA-content, waaronder MMA Bushido, MMA Naciones, Oktagon MMA, King of Kings, Brave Combat Federation en Muay Thai For Life.

Als het gaat om de cross-over in het publiek van MMA en boksen, vertelde Joe Markowski van DAZN aan Ariel Helwani op het MMA Hour dat voor het informele publiek de cross-over van een groot gevecht belangrijk is, zolang het verhaal en de betrokken vechters boeiend zijn.

Hij voegde eraan toe dat het platform openstaat voor het delen van rechten op dezelfde manier als ze deden om het megagevecht tussen Ryan Garcia en Gervonta Davis te maken, een pragmatisme en commerciële flexibiliteit die boksen nodig heeft om nieuwe fans aan te trekken, aldus Markowski.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.