DAZN heeft de exclusieve uitzendrechten verworven voor de wereldtitelstrijd tussen Anthony Joshua en Oleksandr Usyk in 170 landen en gebieden.

De deal die is gesloten door het streamingplatform voor abonnementen, omvat rechtsgebieden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië, naast landen in Europa, Azië en Afrika.

Het mediarechtencontract sluit het VK, Frankrijk, Ierland en Nederland in Europa echter uit, terwijl het Midden-Oosten en Noord-Afrika, samen met China en Israël, ook niet zijn inbegrepen.

Ed Breeze, Executive Vice-President of Rights bij DAZN, merkte op:

We zijn verheugd om onze sterke relatie met Matchroom, Anthony Joshua en zijn team bij 258MGT als de wereldwijde thuisbasis van boksen voort te zetten.

Dit gevecht wordt een totale zwaar gewichtstrijd tussen twee van de beste in de divisie, live vanuit een opmerkelijk stadion voor een volle zaal van enthousiaste fans.

Het gevecht tussen de in Watford geboren IBF, WBA, WBO en IBO-kampioen ‘AJ’ Joshua en de ongeslagen voormalige onbetwiste titelhouder Usyk zal plaatsvinden in het Tottenham Hotspur Stadium in Noord-Londen.

In het VK en Ierland bezit Sky Sports de rechten op de wedstrijd om het wereldkampioenschap vanwege een voorbehoud in de recente overeenkomst tussen DAZN en Matchroom Boxing, die de streamingdienst toestemming gaf om gevechten uit te zenden waarbij alle vechters van de promotie waren betrokken met uitzondering van Anthony Jozua.

Het contract tussen Matchroom en DAZN, dat werd geprezen als een game-changing – overeenkomst, werd in juni ondertekend en werd in juli van kracht waardoor de laatste jaarlijks 16 Britse gevechten kon aanbieden aan Britse en Ierse abonnees.

De deal bouwde voort op een reeds bestaande overeenkomst tussen DAZN en Matchroom voor de VS, Italië en Spanje, en het duo is van plan om aanzienlijke investeringen in andere belangrijke markten te starten.

Sky is ondertussen ook verhuisd om zijn boksverslaggeving te behouden na de beëindiging van zijn eigen zesjarige contract met Matchroom eerder dit jaar en heeft deals gesloten met de Top Rank- en Boxxer-promoties om ten minste 18 internationale vechtavonden uit te zenden, wat neerkomt op bijna 100 uur boksen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.