DCMS laat 40.000 fans toe voor UEFA Euro 2020-finale

Home » DCMS laat 40.000 fans toe voor UEFA Euro 2020-finale

Sportfans in het hele VK hebben een boost gekregen nadat premier Boris Johnson aankondigde dat, ondanks het uitstel van onafhankelijks da en tal van sport testevenementen, waaronder de UEFA European Championships nog steeds toeschouwers zullen kunnen ontvangen.

De premier heeft de versoepeling van de lockdown beperkingen met vier weken vanaf de oorspronkelijke datum uitgesteld tot 19 juli, maar de Europese kampioenschappen, samen met Wimbledon de crickettest van Engeland tegen India, het golf Open Championship, de Britse Grand Prix en de Challenge Cup-finale kunnen gaan allemaal door zoals gepland met grotere capaciteiten waarbij tot 20 evenementen worden overwogen voor de volgende fase van het evenementenonderzoeksprogramma (ERP).

Als gevolg hiervan mag Engeland een menigte van 40.000 toeschouwers ontvangen in het Wembley Stadium voor de mogelijke laatste-16 gelijkspel van de Three Lions. Bovendien zullen de halve finales en de finale in juli ook op 50% van de capaciteit plaatsvinden, zoals bevestigd door cultuursecretaris Oliver Dowden.

De groepswedstrijden van Engeland zullen nog steeds worden gespeeld voor een menigte van 22.500 mensen – wat overeenkomt met 25% van de capaciteit van Wembley – met de wedstrijden die al zijn opgenomen in de uitgebreide ERP.

Ondertussen zal Wimbledon, dat op 28 juni begint, op 50% van de capaciteit draaien, oplopend tot 100% – wat overeenkomt met 15.000 toeschouwers – op Centre Court voor de paradepaardjes van de heren- en damesfinale op 10 en 11 juli.

In de derde fase van het programma zullen de UEFA Euro 2020 Ronde van 16 wedstrijd in het Wembley Stadium op 29 juni op 50% van de capaciteit plaatsvinden, evenals de halve finales en finale in juli, aldus een verklaring van het Department for Digital, Culture. , Media en Sport (DCMS) aangekondigd.

Volgens deze regeling zullen ongeveer 40.000 fans aanwezig zijn voor deze wedstrijden, het grootste publiek in het VK in meer dan 15 maanden.

Het vervolgde: De volledige details van de capaciteitslimieten voor elk specifiek evenement zullen te zijner tijd worden uiteengezet.

We zullen de positie elke dag controleren en na twee weken hebben we geconcludeerd dat het risico is afgenomen dan behouden we de mogelijkheid om eerder naar stap vier en een volledige heropening te gaan.

Buitenlocaties met een zit capaciteit van 16.000 of meer zijn beperkt tot 10.000 of 25% van de capaciteit – afhankelijk van welke het laagst is.

Omgekeerd, voor buitenlocaties met minder zitplaatsen is de limiet vastgesteld op 4.000 of 50% van de capaciteit – afhankelijk van wat het laagst is.

Voor binnenlocaties is de limiet echter 1.000 of 50% capaciteit, opnieuw afhankelijk van wat het laagst is, we willen meer bewijs verzamelen over hoe we alle grote evenementen veilig en voorgoed kunnen openen, merkte Dowden op.

De uitbreiding van proeven met de NHS-app en laterale stromingstests betekent dat grotere menigten begin deze zomer een beperkt aantal grote sport- en culturele evenementen kunnen bijwonen als onderdeel van ons evenementen onderzoek programma.

In de komende weken betekent dit dat meer fans genieten van het EK en Wimbledon en enkele van onze grootste culturele en sportevenementen.

De race-industrie voelde zich echter ’teleurgesteld’ nadat werd bevestigd dat de beperkingen op de renbaan zouden blijven bestaan, met een gezamenlijke verklaring van de British Horseracing Authority (BHA) Racecourse Association (RCA) en Racehorse Owners Association waarin opnieuw werd bevestigd dat ‘dit niet een duurzame situatie voor een industrie van plus minus £ 4 miljard.

BHA Chief Executive, Julie Harrington, merkte op: Hoewel het teleurstellend is dat plannen voor de versoepeling van de beperkingen en de verdere terugkeer van toeschouwers zijn uitgesteld, begrijpen we natuurlijk het principe dat de beslissingen van de overheid op feiten gebaseerd moeten zijn en dat de volksgezondheid moet komen eerste.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.