DCMS: Whitepaper Gambling Act komt binnenkort – maar nog niet volgende week

Home » DCMS: Whitepaper Gambling Act komt binnenkort – maar nog niet volgende week

Het Department of Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) zegt dat het witboek van de Gambling Act binnenkort verschijnt, hoewel ontkende beweringen dat het volgende week zal worden gepubliceerd.

De Britse brancheorganisatie Gambling Business Group (GBG) merkte op dat publicatie van het witboek, dat deel uitmaakt van de Gambling Act Review van het land, op handen leek te zijn.

Dit zei het dat DCMS deze week een belangrijke pre-publicatiefase lanceerde, het witboek is deze week uitgegeven door de schrijfronde van DCMS, zei GBG.

In deze fase van het proces wordt het document naar alle andere overheidsdiensten gestuurd, die wijzigingsverzoeken kunnen indienen, het document zou een deadline van een week hebben voor reacties, wat erop wijst dat het waarschijnlijk volgende week zal worden gepubliceerd.

GBG wijst erop dat de standpunten van andere afdelingen vaak informeel worden gecheckt voor de schrijfronde, waardoor er in deze fase geen wijzigingen worden gevraagd, een DCMS-woordvoerder zei, echter dat het witboek volgende week niet zal worden gepubliceerd.

Dit, ervan uitgaande dat het morgen niet wordt gepubliceerd, schuift de releasedatum naar juli.

De woordvoerder ging niet in op de vraag of het schrijfronde-proces was begonnen, maar zei ook dat de regering momenteel de details aan het afronden van het witboek.

In maart had Nigel Huddleston – de parlementaire ondersecretaris voor Digital, Cultuur, Media en Sport, die eerder ook toezicht hield op de gokopdracht die nu de verantwoordelijkheid is van Chris Philp, het parlement verteld dat het witboek afgerond werd.

Het document zal naar verwachting een breed scala aan onderwerpen behandelen die verband houden met de goksector, in een eerste call for evidence toen de review werd gelanceerd, stelde DCMS vragen over onderwerpen als inzetlimieten, betaalbaarheidscontroles en universele stortingslimieten, evenals beperkingen op advertenties en bonussen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.