De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt in zijn meest recente marktrapport voor de dynamiek op sociale media rondom beleggingen en de dubbelrol die financiële influencers daarin spelen.

Enerzijds delen zij hun vergaarde kennis met hun volgers, anderzijds zorgen zij vanwege hun omvangrijke volgers schare – bewust of onbewust – voor koersschommelingen. De AFM benadrukt de regels voor beleggingsaanbevelingen en informatiemanipulatie ook voor influencers gelden en dat zij fikse boetes riskeren bij het overtreden ervan.

  • Direct aanleiding voor het onderzoek van de AFM was de hype rondom GameStop vorig jaar.
  • Veel mensen investeerden na een oproep op Reddit in de slechtlopende videospel verkoper, waardoor het aandeel snel steeg.
  • Volgens de AFM investeerden 29.394 Nederlanders in GameStop, van wie 40 beleggers voor meer dan 1 miljoen dollar aan stukken kochten.

AFM waarschuwt dat financial influencers, hoe bekend of anoniem ze ook zijn, gewoon aan de toezichtregels moeten voldoen en daarmee lopen zij risico op forse boetes.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. (5/6’21)

Een kijkje in de keuken van de wereld die “cryptocoin of Boef “heet !

Een gevalletje van : Ponzi of Piramidespel – of ordinaire MLM Affiliate marketing of toch gewoon een transparant handelsplatform, waarbij het beter is om op je 15e jaar te leren van mis investering(en) / transactie(s) handelingen ?

Bron AFM en NPO-WNL

Document AFM :


Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.