De Curaçaose minister van Financiën bevestigt licentiekosten

Home » De Curaçaose minister van Financiën bevestigt licentiekosten

Javier Silvania, de Curaçaose minister van Financiën, heeft de vergoedingen bekendgemaakt die moeten worden betaald voor het verkrijgen van licenties op grond van zowel de huidige wet als de komende Landsverordening Kansspelen (LOK).

Licentiekosten Curaçao Onder de huidige wet worden licenties niet opgesplitst in B2B en B2C, maar wordt het geclassificeerd als slechts één licentietype, voor dit ene licentietype bedragen de aanvraagkosten nul.

De jaarlijkse vergoeding bedraagt NAf36.000 (€18.623), terwijl de maandelijkse vergoeding NAf7.000 bedraagt, er zijn maximaal 40 domeinen inbegrepen in de licentie.

Volgens het binnenkomende LOK-ontwerp voor B2C-licenties zullen de licentieaanvraagkosten NAf 9.000 bedragen, plus eenmalige due diligence-kosten tussen NAf 250 en NAf 500 per persoon.

Het bedrag dat aan due diligence wordt betaald, is afhankelijk van de rol van elke persoon, Minister van Financiën van Curaçao Javier SilvaniaJAVIER SILVANIA, MINISTER VAN FINANCIËN VAN CURAÇAO De jaarlijkse vergoeding bedraagt NAf 48.000,-, terwijl de maandelijkse vergoeding NAf 4.000,- bedraagt.

Per domein moet in totaal NAf 500,- per jaar betaald worden, er zijn een onbeperkt aantal domeinen onder B2C-licenties.

Exploitanten die binnenkomen als onderdeel van een directe licentie onder de huidige wet aan de LOK hoeven echter bij inwerkingtreding de NAf 48.000 niet te betalen.

In plaats daarvan moet dit worden betaald op de eerste verjaardag van hun licentie. Het maandbedrag wordt dan verlaagd van NAf 7.000,- naar NAf 4.000,-.

In het kader van het LOK moeten alle entiteiten over een B2C-vergunning beschikken, deze bestaat uit bedrijven die rechtstreeks met spelers communiceren en bedrijven die B2C-activiteiten faciliteren via spelersfondsen en data.

Hoe zit het met B2B-licenties?

Voor nieuwe B2B-licenties onder het LOK zijn de licentiekosten grotendeels vergelijkbaar met B2C.

De aanmeldingskosten bedragen eveneens NAf 9.000, plus eenmalige due diligence-kosten tussen NAf 250 en NAf 500 per persoon, afhankelijk van de functie.

De jaarlijkse vergoeding zal ook NAf 48.000 bedragen, maar er zal geen maandelijkse vergoeding zijn voor B2B-licenties.

Domeinen zijn in dit geval ook niet van toepassing.

Hoe wordt de LOK uitgevoerd?

Het nieuwe vergunningsproces van Curaçao is op 1 september van start gegaan, dit was het moment waarop de Gaming Control Board (GCB) zijn licentieaanvraagportaal opende, dat informatie bevatte over licentieaanvraagformulieren.

Accountregistraties konden echter pas op 1 november worden ingediend, het portaal heeft twee doelstellingen en deze zijn bedoeld om nieuwe aanvragen onder de huidige wetgeving – de NOOGH – te verwerken in samenwerking met de GCB, en om alle sublicentiehouders te registreren die tijdens de LOK-implementatie willen opereren.

Sixiènne Jansen, juridisch adviseur van het Curaçaose ministerie van Financiën schetste in juli van dit jaar het nieuwe vergunningsproces bij iGB L!VE.

Hilary Stewart-Jones, een onafhankelijk adviseur bij kansspel advocatenkantoor Harris Hagan, trad in september toe tot de GCB als adviseur.

In dezelfde maand zei de minister dat de LOK zou fungeren als een vangnet tegen grijze lijsten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.