De familie Sampedro Ex Codere beweert dat het bedrag van 900 miljoen een ‘gerechtvaardigde compensatie’ is

Home » De familie Sampedro Ex Codere beweert dat het bedrag van 900 miljoen een ‘gerechtvaardigde compensatie’ is

Dit alles nadat Amerikaanse investeerders een overnamebod aan de minderheidsaandeelhouders van het bedrijf opzettelijk hebben omzeild.

De familie Sampedros de ex Spaanse gok exploitant Codere vraagt ​​€ 900 miljoen van Amerikaanse investeerders.

De familie Martinez Sampedro diende een aanvraag in bij de National Securities Market Commission in Spanje en eiste schadevergoeding nadat ze beweerden dat de groep investeerders een overnamebod aan de minderheidsaandeelhouders van het bedrijf opzettelijk had omzeild.

De groep Amerikaanse investeerders, die de controle over Codere overnamen na de herstructurering van het faillissement van het bedrijf in 2018, ontzegde de Sampedro’s stemrechten nadat hun vertegenwoordiging in de raad van bestuur was beëindigd.

De familie verzocht de Spaanse toezichthouder om de resterende Amerikaanse investeerders van het gokbedrijf op te leggen om het belang van 14% van de familie te verwerven voor ten minste € 900 miljoen.

De grootste aandeelhouders van het bedrijf zijn Edward Arnold Mule met een belang van 23,36% en Amerikaanse fondsen Silver Point met 21,79% en M&G PLC met 20,97%.

Deze Amerikaanse investeerders ontkennen de claim en beweren dat hun gecombineerde overname essentieel was om het bedrijf van een faillissement te redden.

Gezien de uitstaande schulden werd Codere vorige maand gedwongen een liquidatieovereenkomst te aanvaarden waarin crediteuren overeenkwamen om € 350 miljoen aan Codere schuld om te zetten in eigen vermogen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.