De FIFA verwelkomt Gianni Infantino wederom terug als president

Home » De FIFA verwelkomt Gianni Infantino wederom terug als president

Gianni Infantino is herkozen als FIFA-voorzitter na een proces dat plaatsvond in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

Infantino liep onbetwist omdat er geen andere kandidaten voor de plek waren en zal de rol nog vier jaar op zich nemen en laat me jullie allemaal gewoon bedanken, zei hij op het herverkiezingscongres.

Degenen die van mij houden, jullie zijn talrijk, en de weinigen die mij haten, ik hou van jullie allemaal. FIFA-voorzitter zijn is een grote eer en een voorrecht, maar ook een enorme verantwoordelijkheid. U kunt op mijn inzet blijven vertrouwen.

In tegenstelling tot zijn herverkiezing is de 52-jarige Zwitsers-Italiaanse advocaat echter niet bijzonder populair bij de internationale gemeenschap, omdat hij voortdurend onder de loep wordt genomen over zijn plannen die vaak niet goed vallen bij andere aangesloten verenigingen, zoals het spelen van de Wereldbeker om de twee jaar.

Noorwegen, Zweden en Duitsland zijn enkele van de landen die publiekelijk hun afkeuring hebben geuit over de oude nieuwe FIFA-voorzitter.

Infantino nam de post aanvankelijk in 2016 over toen hij zijn geschorste voorganger Joseph Blatter verving. Volgens het officiële reglement kan Infantino nog vier jaar op zoek naar nieuwe verkiezingen in 2027.

Naast een inkomen van $ 11 miljard in de volgende jaren van zijn presidentschap, omvatten de plannen van Infantino voor zijn aanstaande mandaat ook het vergroten van de omvang van het WK 2026 van 32 teams naar 48, dat al een dag na zijn nieuwe aanstelling onder de loep is genomen. termijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.