De groei van de Nederlandse kansspelmarkt groeit op dit moment traag!

Home » De groei van de Nederlandse kansspelmarkt groeit op dit moment traag!

Twee jaar na de lancering van de Nederlandse gereguleerde kansspelmarkt in oktober 2021 heeft de toezichthouder kanspelautoriteit (KSA) een algemene vertraging van de marktgroei gemeld.

Uit de gegevens, die KSA publiceerde in haar vijfde online kansspel-monitoringrapport, bleek dat de bruto kannspelinkomsten (GGR) tussen januari en augustus 2023 met 8% groeiden, wat neerkomt op 17% op jaarbasis.

Dit is vergelijkbaar met de groei van 33% in de Nederlandse kansspelen die in de vorige editie werd gerapporteerd.

KSA-voorzitter René Jansen zei dat deze afvlakking betekent dat de markt zich ontwikkelt zoals verwacht, de aanhoudende groei zorgt voor een toenemende verantwoordelijkheid bij de aanbieders, zegt hij.

De KSA blijft er streng op toezien dat Nederlandse spelers op een veilige markt kunnen spellen met voldoende aandacht voor verslavingspreventie en inzicht in mogelijk problematisch speelgedrag.

In totaal bedroeg de GGR in de afgelopen twaalf maanden €1,33 miljard en het rapport zegt dat het verwacht dat het onlangs opgelegde verbod op kannspel-reclame een daling van de inkomsten zal veroorzaken door minder spelers naar het online aanbod te lokken.

Spelersrekeningnummers stagneren het rapport schetste ook een kleine daling in het aantal actieve accounts waarmee spelers in Nederland gokten.

Het totaal daalde met 4% van 859.000 in januari naar 826.000 in juli, het is belangrijk op te merken dat aangezien consumenten vaak meerdere accounts gebruiken, dit niet mag worden beschouwd als een schatting van het totale aantal spelers.

KSA schatte dat tussen februari en juli 676.000 Nederlandse klanten gokten, terwijl er maandelijks 417.000 speelden.

Deze spelers verloren in de periode van zes maanden gemiddeld € 1.017, wat neerkomt op € 170 per maand.

Kanalisatie blijft op koers het percentage gebruikers dat op legale websites speelde bedroeg 93%, een stijging van 1% vergeleken met het vorige rapport van KSA.

Ondertussen gokten nieuwe spelers alleen op legale aanbiedingen met een percentage van 98% , het doel van KSA was om 80% van de gebruikers naar legaal aanbod te leiden, een doel dat nog steeds wordt bereikt.

Het aantal spelers dat zich heeft aangemeld bij het Nederlandse zelfuitsluitingsplatform, het Centraal Register Uitsluiting van Kansspelen (CRUKS), is in de verslagperiode blijven stijgen.

Sinds augustus 2023 hebben 48.000 gebruikers zich aangemeld voor de service, dit betekent een stijging van 44% vergeleken met zes maanden eerder, Nederlands kansspelreclameverbod dit is het eerste KSA-monitoringrapport dat de instantie heeft vrijgegeven sinds Nederland ervoor koos om kansspeladvertenties in juli 2023 te verbieden.

Dit verbood de uitzending van kansspeladvertenties via de meeste mediakanalen, waaronder televisie, radio en in print, het verbod strekte zich ook uit tot adverteren op openbare plaatsen en omvatte een gefaseerde uitrol van sponsoring.

Affiliate-advertenties waren ook onderworpen aan nieuwe beperkingen, alleen gerichte reclame zou in bepaalde contexten mogen worden voortgezet.

Dit omvat advertenties binnen streamingplatforms, sociale media en direct mail.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.