De Japanse esports-markt groeide in 2020 met maar liefst 9%

Home » De Japanse esports-markt groeide in 2020 met maar liefst 9%

De Japanse esports markt groeide in 2020 met 9 procent en zal de komende jaren nog indrukwekkender groeien, blijkt uit cijfers van het gaming en informatiebedrijf Famitsu.

De Japanse esports markt werd vorig jaar gewaardeerd op JPY6,7 miljard (US $ 61,5 miljoen).

Famitsu schatte ook dat het aantal esports-fans – degenen die als toeschouwers bij de wedstrijden dienden – met 42 procent steeg tot bijna 6,9 miljoen mensen.

De komende projectie is voor een steilere groeicurve, waarbij de inkomsten uit esports tot het midden van het decennium met bijna 30% op jaarbasis zijn gestegen.

In 2020 waren sponsor contracten /vergoedingen en advertentie uitgaven goed voor het grootste deel van de inkomsten uit de esports-industrie goed voor meer dan 67 procent van het totaal.

Uitzendrechten zijn echter een segment dat een sterke groei vertoont.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.