De Kansspelautoriteit heeft een boete van 531.250 euro opgelegd aan Tipico Co. Ltd

Home » De Kansspelautoriteit heeft een boete van 531.250 euro opgelegd aan Tipico Co. Ltd

De Kansspelautoriteit heeft een boete van 531.250 euro opgelegd aan het op Malta gevestigde Tipico Co.Ltd voor het illegaal aanbieden van online kansspelen aan de Nederlandse consumenten.

De online kansspelen werden aangeboden via de website tipico.com. Voor deze overtreding geldt een startboete van 200.000 euro.

De boete is 3 keer met 75.000 euro verhoogd: Één keer vanwege de aangeboden bonussen en het grote aantal spellen en weddenschappen dat werd aangeboden, één keer vanwege het gebruik van een inactivity fee en één keer vanwege het aanbieden van live betting.

Deze vorm van weddenschappen kent een hoger verslavingsrisico dan weddenschappen die alleen voor aanvang van wedstrijden kunnen worden afgesloten.

Verder is de boete verhoogd omdat de leeftijd van de spelers niet zichtbaar werd geverifieerd.

De website van Tipico is inmiddels niet meer met een Nederlands IP-adres te bereiken.

Legalisering online kansspelen

Met ingang van 1 oktober 2021 is het mogelijk met een vergunning van de Ksa legaal in Nederland kansspelen aan te bieden.

Eind september maakt de Ksa bekend welke bedrijven erin zijn geslaagd een vergunning te bemachtigen.

Hiermee is het mogelijk onder strikte voorwaarden en onder toezicht van de Ksa via internet kansspelen aan te bieden.

Eerder deze maand maakte de Ksa bekend dat met ingang van 1 oktober de boete voor illegaal aanbieden fors omhoog gaat.

Bron: KSA

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.