De kunst van het benutten van kunstmatige intelligentie voor sportboeken

Home » De kunst van het benutten van kunstmatige intelligentie voor sportboeken

Zoals we dit jaar hebben gezien, zal de baanbrekende en snel evoluerende technologie die kunstmatige intelligentie (AI) aandrijft zeker een revolutie teweegbrengen in de economie, inclusief de wereld van sportweddenschappen.

Russell Karp, senior vice-president van DataArt, in het tweede deel van deze tweedelige serie, richt zich op de vele manieren waarop sportboeken kunnen profiteren van de kunst van AI.

Tegenwoordig is een van de meest veelbelovende toepassingen van AI in sportweddenschappen het vermogen van gokkers om de technologie te gebruiken om weddenschappen strategischer te plaatsen en te proberen hun verliezen te minimaliseren.

Apps zoals BettorTakes en Juice Reel willen de prestaties van gebruikers verbeteren door uitgebreide analyses van hun inzetgedrag in het verleden.

Zoals BettorTakes CEO Steve Rubenfaer dit jaar in een interview met DataArt beschreef, toont de app je patronen, vooroordelen en dingen die je misschien niet over jezelf weet.

Met deze apps kan AI worden gebruikt om de kansspelgeschiedenis van gokkers te beoordelen, naast spelers- of teamstatistieken.

AI kan dan verteerbare, begrijpelijke suggesties voor geoptimaliseerde weddenschappen presenteren.

Vermindering van de risico’s

Leiders uit de industrie zijn zich bewust van de mogelijke risico’s die gepaard gaan met het aantrekkelijker en naadlozer maken van gokken dan ooit tevoren, eerder dit jaar had ik een fascinerend gesprek met Voxbet’s directeur Jonathan Power en Voxbet en bestuurslid Ian Marmion.

Voxbet biedt gebruikers real-time, handsfree voice-weddenschappen, die mogelijk wordt gemaakt door AI.

Dit geeft gamers een kans om hun weddenschappen gemakkelijker dan ooit te plaatsen.

Ik was benieuwd hoe Voxbet’s concept met veiligere kansspelwetten en hoe het bedrijf ook van plan is om een locatiecontrole te implementeren, zodat spelers legaal hun weddenschappen mogen plaatsen en dit is gebaseerd op de GPS-gegevens.

Een andere zorg is de enorme hoeveelheid gevoelige gegevens waartoe sportboeken toegang hebben. Dit is vooral zorgwekkend als ze beginnen met het gebruik van AI op grotere frequenties.

Vorig jaar praatte ik met Matthew Holt van de Amerikaanse Integrity om de ervaring van zijn bedrijf met het samenwerken met sportsbooks te bespreken en ik wilde zien hoe ze gebruikersgegevens, privacy en beveiligingsrisico’s beheerden.

Zoals Holt al zei, is online weddenschappen de afgelopen jaren aanzienlijk veiliger geworden.

Voordat de VS begonnen met het legaliseren van sportweddenschappen in golven, hadden veel Europese landen geen consistente of betrouwbare systemen voor het verzenden van gebruikersgegevens.

Verantwoordelijk gamen en AI

Holt verduidelijkte dat zijn bedrijf geen toegang heeft tot de persoonlijke informatie van de spelers, het is echter nog steeds een zeer complex proces om de gegevens te doorzoeken waarmee de Amerikaanse integriteit werkt.

We halen geen persoonlijke informatie binnen vertelde Holt ons, in plaats daarvan hebben ze account-ID’s, maar kleine andere informatie over de speler en dat doen we opzettelijk, omdat we dat soort gegevens niet willen opslaan.

Op het moment dat je dat doet, gaan je cyberbeveiligingsrisico’s en verzekeringen door het dak.

Naast het aantrekkelijker maken van weddenschappen, het aanblijven voor een nieuw en oud publiek en gemakkelijker dan ooit te plaatsen, is het van het grootste belang om het potentiële negatieve effect op kwetsbare gebruikers te verzachten.

Bijvoorbeeld, dezelfde tools die door BettorTakes en JuiceReel worden gebruikt om het gedrag van spelers te onderzoeken voor optimale weddenschappen, kunnen ook worden gebruikt om ongebruikelijke of potentieel schadelijke kansspelpatronen te markeren.

Naast het opleggen van waarborgen om het risico op overmatig gokken tot een minimum te beperken, kunnen deze instrumenten ook worden ingezet om mogelijke fraudegebeurtenissen te signaleren.

Menselijk oordeel kan niet geslagen worden

In de wereld van sportweddenschappen draait het om balans, hoewel AI ongelooflijke mogelijkheden biedt voor de sportweddenschappen, moet het worden gezien als een innovatieve aanvulling op menselijke expertise – geen vervanging.

Geen enkel algoritme kan overeenkomen met menselijk oordeel, intuïtie en ervaring en door AI te integreren om menselijke inzichten te ondersteunen, kunnen we optimaal gebruik maken van technologie en individualiteit in sportweddenschappen.

Aangezien AI nieuwe, boeiende en ongekende hulpmiddelen blijft bieden voor de sportwedden-schapsindustrie, is het essentieel om op de hoogte te blijven van evoluerende technologieën om een voorsprong op de concurrentie te behouden.

Sportsbooks moeten zich richten op het benutten van geavanceerde technische oplossingen, het beheren van gegevens en het benutten van AI-integraties, terwijl de gevoelige informatie van de gokkers veilig en beveiligd blijft.

Degenen met technologische bekwaamheid kunnen geavanceerde AI-algoritmen ontwikkelen om enorme hoeveelheden gegevens te analyseren, dit kan real-time inzicht geven in sportevenementen en trends.

Bovendien zorgt de technologische vaardigheid voor een veilige en compliant integratie van AI-systemen.

Dit beschermt op zijn beurt de gegevens van gevoelige gebruikers en zorgt dit voor de naleving van de regelgeving in het sterk gereguleerde landschap van sportweddenschappen.

Het belang van technologische expertise

Verandering komt naar sportweddenschappen – ben je er klaar voor?

In mijn tweedelige verkenning van dit landschap besprak ik enkele van de grootste mogelijkheden en uitdagingen die eraan komen als AI blijft verbeteren.

Hoewel het mogelijk is dat AI verbeterde inhoud kan bieden voor zowel sportboeken als gebruikers, is het ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we waakzaam blijven over het naleven van de naleving door de industrie.

Hoewel de krachten van AI opmerkelijk zijn, zijn ze bovendien geen echte match voor het unieke karakter van het menselijk oordeel, dat niet kan worden vervangen door het gebruik van deze tools.

Omdat de sportweddenschappen AI blijft omarmen, is technologische expertise essentieel om door dit complexe landschap te navigeren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.