De Litouwse Kansspelautoriteit heeft een boete opgelegd aan loterijexploitant UAB New Miracle nadat hij had geoordeeld dat het de regelgeving met betrekking tot het witwassen van geld en terrorismefinanciering had geschonden.

De Autoriteit heeft de activiteiten van de exploitant in 2019 en 2020 onderzocht en een reeks tekortkomingen in het proces vastgesteld.

Volgens de Autoriteit identificeerde en verifieerde UAB New Miracle klanten niet correct voordat ze zakelijke relaties aangingen terwijl de exploitant ook niet controleerde of er spelers waren die verbeterde identificatie nodig hadden bij registratie.

De Autoriteit zei ook dat UAB New Miracle geen passend intern beleid en interne controleprocedures had om het witwassen van geld en terrorismefinanciering effectief te voorkomen, zoals wettelijk vereist in Litouwen.

Als gevolg hiervan legde de Autoriteit een boete op van € 10.000 ( $ 12.092) en beval UAB New Miracle uiterlijk op 7 juni de relevante wijzigingen in haar activiteiten aan te brengen.

De boete komt nadat de Autoriteit vorige maand exploitanten zonder vergunning had gewaarschuwd dat ze de toegang tot hun websites zouden kunnen blokkeren als ze online gokken in het land blijven aanbieden zonder vergunning.

De gokwet in Litouwen staan ​​de Autoriteit toe actie te ondernemen tegen exploitanten zonder vergunning waaronder het blokkeren van de toegang tot hun websites in het land.

Elke geblokkeerde operator wordt ook toegevoegd aan de zwarte lijst van niet-gelicentieerde en illegale operators van de Autoriteit, die regelmatig op haar website wordt bijgewerkt.

De enige manier waarop een exploitant van de zwarte lijst kan worden gehaald, is als hij de relevante licentie verkrijgt om online gokken aan te bieden in Litouwen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.