In een onverwachte beweging lijkt de regerende Liberaal-Democratische Partij op weg om een ​​kandidaat voor de burgemeester van Yokohama te steunen die campagne zal voeren op een platform om zich te verzetten tegen de huidige Yokohama IR-ontwikkelingsplannen.

Dit weekend kwamen er berichten naar voren dat de voorzitter van de National Public Safety Commission, Hachiro Okonogi, een lid van het Suga-kabinet, binnenkort zijn functie in de nationale regering zal neerleggen om deel te nemen aan de burgemeestersrace van Yokohama als kandidaat van de regerende partij.

De grote wending is dat hij blijkbaar een beleid voert dat negatief is ten opzichte van de huidige IR-ontwikkelingsplannen.

Het politieke voordeel van het overboord gooien van de IR is duidelijk. Het project is zeer impopulair bij het publiek en het wordt de bepalende kwestie van de burgemeestersrace. De regerende partij heeft misschien geoordeeld dat als ze op koers zouden blijven en als ongegeneerd pro-IR-macht zouden optreden, ze in wezen de macht in een van de belangrijkste steden van het land zouden overdragen aan de oppositie.

En Yokohama is niet zomaar een grote stad, het is ook het thuisdistrict van premier Yoshihide Suga. Het verliezen van zijn eigen stad aan de oppositie een maand voor de algemene verkiezingen en de verkiezingen voor het leiderschap van de regerende partij zou een rampzalige vernedering kunnen zijn voor de hoogste ambtsdrager van het land.

Okonogi staat heel dicht bij de premier. De jonge Yoshihide Suga begon aan de macht te komen als politiek secretaris van een politicus van de regerende partij genaamd Hikosaburo Okonogi, de vader van Hachiro, ze zijn in feite politieke broers.

Het is onwaarschijnlijk dat Okonogi zo’n dramatische stap zou zetten zonder de overeenkomst en misschien de directe aanmoediging van de premier.

Het is moeilijk om deze stap niet te zien als verraad aan de zittende burgemeester van Yokohama, Fumiko Hayashi, van wie wordt aangenomen dat hij de IR-ontwikkeling in Yokohama heeft gesteund in overeenstemming met de wensen van de premier. Omdat ze echter zo impopulariteit heeft gekregen voor het pleiten voor de IR, wordt ze nu onder de bus gegooid voor haar loyale dienst.

Er zijn nog wat onduidelijke punten die waarschijnlijk deze week bekend zullen worden.

Allereerst is het niet bekend of Okonogi op een platform draait van volledig en onherroepelijk tegengestelde IR-ontwikkeling of dat het een meer genuanceerde positie zal zijn die alleen belooft om de huidige plannen te herzien.

Met andere woorden, zijn standpunt zou nog steeds de mogelijkheid open kunnen laten dat, voor de tweede burgemeestersverkiezing in Yokohama op rij, de regerende partij de IR-kwestie tijdens de stemmingen van tafel zou halen om het opnieuw te omarmen nadat de verkiezingen zijn afgelopen.

Het andere onbekende is wat de zittende burgemeester Hayashi van plan is te doen. Ze zou graag herkozen willen worden, maar aangezien ze blijkbaar in de steek is gelaten door de regerende partij en door haar politieke beschermheer is het niet duidelijk of ze stilletjes opzij zal gaan, of dat ze zich kandidaat zal stellen als de enige pro-IR-kandidaat in deze race misschien met de steun van de Yokohama Chamber of Commerce & Industry.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.