De sleutel tot het succes van whitepapers?

Home » De sleutel tot het succes van whitepapers?

Terwijl we de eenjarige verjaardag van de Gambling Act-recensie-Whitebook op scherp zetten, zijn de discussies over de gokmarkt van Groot-Brittannië nog nooit heter geweest.

Tim Miller, uitvoerend directeur van de GB Gambling Commission, zegt dat succes zal liggen in een symbiotische relatie tussen de Commissie en de industrie.

Het is gemakkelijk om te denken dat de industrie een goed begrip heeft over hoe het zal worden verbeterd door de voorstellen van het whitebook, ten eerste was het 260 pagina’s tellende overheidsdocument vrij gedetailleerd.

En waar het in detail ontbrak, maakte het goed in voorstellen die weinigen zagen aankomen – zoals de benoeming van een gokkende ombudsman – die het gesprek in brand hield.

Het is duidelijk dat de Commissie nog veel werk te doen heeft, om haar einde van de overeenkomst te houden, maar om het whitebook met succes te laten bezorgen, moet de industrie ook bereid zijn om zijn neus op de slijpsteen te houden, zegt Miller.

Er zijn enorm veel dingen die ze [de industrie] zullen moeten leveren via het witboek, legt hij uit. “We praten veel over wat de Gambling Commission moet leveren, en het is een enorm bedrag, maar er is een enorme lijst met dingen die de industrie ook zal moeten leveren.”

Hij zegt dat de Commissie heeft geprobeerd dit een soepel proces te maken waar mogelijk, zeer open over wat de industrie kan verwachten en dit betaalt zich uit, merkt hij op.

We proberen zo vroeg mogelijk tijdschema’s te delen en het voelt nu dat veel mensen in dezelfde richting staan, echt gefocust zijn op het leveren van wat de overheid heeft uiteengezet.

Naast betaalbaarheidscontroles

Maar geen enkele mate van voorbereiding en duidelijkheid kan de onvermijdelijke kritiek afwenden die gepaard gaan met een herziening van deze breedte. Zelfs voordat het raadplegingsproces van de whitepaper afgelopen juli van start ging, ontstonden gerommel over het meest controversiële aspect – betaalbaarheidscontroles, ook bekend als financiële risicocontroles.

Maar de consultatieonderwerpen zijn niet de enige belangrijke aspecten van het implementatieproces van de whitepaper.

Buiten de formele consultatiereacties zelf hebben we echt goede gesprekken gehad met de industrie en andere belanghebbenden, legt Miller uit, we hebben opdracht gegeven voor aanvullend onderzoek rond consumenten om hun mening en ervaringen van dingen echt te begrijpen.

Ik denk dat we op een heel goede plek zijn in overleg, maar er zal natuurlijk nog veel meer werk komen.

Tot nu toe zegt de Miller dat de Commissie terecht blij is met de betrokkenheid die het heeft gehad van belanghebbenden, maar met de toezichthouder nu kniediep in de tweede tranche van het overleg, wanneer zullen deze voorstellen het daglicht zien?

Al snel, zegt Miller – met een zorgvuldige pilotenfase op zijn plaats, natuurlijk.

We zouden de komende weken meer informatie moeten krijgen over wat de volgende stappen zijn over veel van die kwesties, met name rond financiële risicocontroles en dat we zullen overstappen om degenen te besturen om echt te begrijpen wat goed werkt en wat niet.

Almachtige zwarte marktbedreiging

Natuurlijk, whitepaper of geen wit papier, de zwarte markt van Groot-Brittannië thrumt door de rol van de Commissie bij de bestrijding van de zwarte markt is complex, Miller poises, maar komt neer op drie hoofdaspecten.

De eerste is het gebruik maken van onze bestaande bevoegdheden en aanpak, zegt Miller, dus we blijven bijvoorbeeld stoppen met het gebruik van en het afzetten van brieven waar we illegale websites identificeren, en dat heeft enig succes gehad.

Het tweede onderdeel heeft betrekking op een specifiek witboekbeleid van de Commissie – de belofte van extra bevoegdheden om het aanbod van illegaal kansspelen te sluiten.

De whitepaper gaf een heel duidelijke toezegging dat we extra bevoegdheden zouden krijgen om te kunnen proberen illegale websites te sluiten via de internet-serviceproviders, vervolgt Miller.

“We waren erg blij dat er eigenlijk ruimte werd gevonden voor die bepalingen in wetgeving die al door het parlement ging en we hopen dat we binnen een recente periode in staat zullen zijn om die extra bevoegdheden te krijgen, die zullen versterken wat we kunnen doen.

Last but not least, strand drie is goed voor het grotere plaatje, Miller bepaalt dat de Commissie heeft gewerkt om Europese en Noord-Amerikaanse toezichthouders samen te brengen, met een focus op de zwarte markt.

Maar er is ook werk aan de gang met enkele van ’s werelds grootste technologiebedrijven, als onderdeel van een tactiek om illegale goksites vanuit alle hoeken te vernietigen.

We hebben samengewerkt met Google en Facebook om te proberen de zichtbaarheid van illegale websites te verminderen, om te proberen ervoor te zorgen dat ze niet in de feeds en dat soort dingen van mensen verschijnen.

Het aandrijven van de normen

En dit wordt alleen maar versterkt door de werkzaamheden van de Commissie met de internationale regelgevers, wanneer we proberen in contact te komen met die grote technologiebedrijven die een enorme internationale aanwezigheid hebben, draagt het naast elkaar staan bij andere regelgevers bij aan onze stem.

Voor Europa is het expliciet dat Miller een positieve werkrelatie is tussen regelgevers op het continent, die wordt geholpen door de dreiging van de zwarte markt te centreren.

Als ik met Europese collega’s praat, heeft iedereen dezelfde focus op het aanpakken van de zwarte markt.

Ik denk dat deze meer collaboratieve, gezamenlijke aanpak echt dividenden zal uitkeren, omdat het eerlijk gezegd een van die gebieden is waar we gemakkelijker kunnen samenwerken.

En het hebben van een gemeenschappelijke vijand is een manier om markten samen te brengen die anders hun eigen individuele zorgen en zorgen hebben.

Er zijn andere gebieden, bijvoorbeeld rond veiliger gokken, waar er van nature verschillende benaderingen zijn in verschillende landen, vervolgt Miller, maar als het gaat om een illegale zwarte markt voor gokken, voelt het alsof we daar behoorlijk eensgezind over zijn.

Een bergachtig jaar voor de boeg

Het is duidelijk dat de Commissie een druk jaar in het verschiet ligt, Miller zegt dat de whitepaper en de vele voorstellen – in 2024 als kanaal voor verandering zal fungeren.

Het tempo van het leveren van het Whitebook zal blijven toenemen en dat zal waarschijnlijk het belangrijkste voertuig in het Verenigd Koninkrijk zijn, waar je voortdurende verbeteringen ziet in de manier waarop de consumenten worden beschermd.

Ik denk dat de whitebook-bepalingen zo uitgebreid zijn dat er eigenlijk niet veel bandbreedte zal zijn voor mensen om veel meer te doen dan dat, vervolgt Miller, opnieuw benadrukkend een bericht dat hij dagen na de vrijgave van de whitepaper heeft afgeleverd.

Maar te midden van al dit gepraat over de whitepaper heeft Miller een kritische boodschap voor de industrie vergeet jezelf niet.

We herinneren gokbedrijven er voortdurend aan dat hoewel het witboek een enorm stuk werk is, het soms behoorlijk afleidend kan zijn, besluit Miller.

Ze mogen de bestaande wettelijke vereisten die erop liggen niet uit het oog verliezen.

We blijven hen verantwoordelijk houden voor het voldoen aan onze verwachtingen van de regelgeving en onze regels en als ze dat niet doen, zullen we daarvoor actie blijven ondernemen en ik denk dat iedereen de normen in de industrie blijft verhogen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.