De UEFA is een disciplinaire procedure begonnen tegen Barcelona, ​​Real Madrid en Juventus, de drie teams die zich blijven inzetten voor het afgescheiden European Super League (ESL) -project.

Een onderzoek naar alle drie de clubs is twee weken geleden voor het eerst gestart, terwijl de andere negen teams die bij het project betrokken zijn niet bij verdere procedures betrokken zullen worden.

De eigenaren van Barcelona, ​​Real Madrid en Juventus zijn echter standvastig gebleven in hun steun aan de ontsnappingscompetitie en veroordeelden de ondraaglijke druk van derden om af te zien van hun recht en plicht om oplossingen te bieden voor het voetbalecosysteem via concrete voorstellen en constructieve dialoog.

In haar officiële verklaring verklaarde de UEFA: Na een onderzoek uitgevoerd door ethische en disciplinaire inspecteurs van de UEFA in verband met het zogenaamde ‘Super League’-project, is er een disciplinaire procedure gestart tegen Real Madrid, Barcelona en Juventus wegens een mogelijke schending van het juridische kader van de UEFA.

Naast de kritiek van de UEFA, kan Juventus uit de Serie A worden gezet als het zich blijft inzetten voor de ESL, aldus de voorzitter van de competitie, Gabriele Gravina.

Ondertussen hebben Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United van de Premier League, AC Milan en Inter Milan van de Serie A en Atletico Madrid van La Liga, allemaal hun inzet voor de bestaande nationale en internationale competities hernieuwd.

De teams kwamen ook overeen om een ​​gecombineerde donatie van € 15 miljoen te doen om jeugdvoetbal in het hele continent te ondersteunen, terwijl 5% van hun inkomsten uit UEFA-toernooien voor één seizoen zal worden herverdeeld.

Hoewel alle negen clubs zijn bedreigd met hoge boetes en uitsluiting van zowel de respectieve nationale als internationale toernooien als ze opnieuw interesse in de ESL zouden nastreven, zullen ze niet hetzelfde niveau van disciplinaire maatregelen krijgen als de overige drie teams – die zouden kunnen worden geschorst van alle UEFA-competities gedurende twee jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.