Het doelpuntloze gelijkspel van Engeland tegen felle rivalen Schotland in de UEFA European Championships 2020 werd de meest bekeken wedstrijd van het toernooi tot nu toe op ITV.

ITV’s exclusieve verslaggeving van de botsing bereikte een hoogtepunt met 20 miljoen kijkers, wat neerkomt op 79% van het aandeel van ITV en STV.

De wedstrijd tussen Gareth Southgate en Steve Clarke’s kanten zorgde ook voor een nieuw streamingrecord voor omroepen met 4,8 miljoen streams via ITV Hub en STV Player.

Bovendien werd de wedstrijd, met een piek van 20 miljoen minuten van één minuut, de meest bekeken voetbalwedstrijd sinds ITV’s exclusieve verslaggeving van de halve finale van het WK van Engeland tegen Kroatië in 2018 een piek van 27,5 miljoen kijkers trok.

Over het algemeen werd de berichtgeving van de gespannen Groep D-clash bekeken door 18,4 miljoen kijkers, wat neerkomt op 75% van het kijkpercentage op ITV en STV.

Het cijfer overschaduwt ook dat van de openingswedstrijd van de Three Lions tegen Kroatië, dat een record van 3,9 miljoen keer werd gestreamd op BBC iPlayer, aangezien Raheem Sterling alle drie de punten voor Engeland veiligstelde in een 1-0 overwinning.

Engeland neemt het morgenavond op tegen tafeltoppers Tsjechië in de laatste wedstrijd van de groepsfase live op ITV, met de Three Lions op de tweede plaats met een gelijke vier punten.

De Engelse hoofdstad kan echter het risico lopen te worden ontdaan van haar hostingtaken voor de Euro 2020-finale, waarbij de UEFA naar verluidt een verschuiving van locatie naar Hongarije op het oog heeft als de Britse regering niet in staat is om quarantaine-garanties te bieden aan VIP’s zoals sponsors en omroepen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.