De Zweedse kansspelorganisatie steunt aangescherpte kredietregels!

Home » De Zweedse kansspelorganisatie steunt aangescherpte kredietregels!

De Zweedse handelsorganisatie voor online kansspelen, Branschföreningen för Onlinespel (BOS), heeft vandaag haar steun uitgesproken voor de door het ministerie van Justitie voorgestelde aangescherpte kredietregels.

Volgens de voorstellen van de Zweedse regering mogen kansspelexploitanten niet langer kredietbronnen van derden promoten.

De Zweedse kansspelwet verbiedt exploitanten al om consumenten krediet aan te bieden om te gokken.

Sommige bedrijven hadden echter in plaats daarvan externe kredietverstrekkers gepromoot die bereid waren de dienst aan te bieden, het ministerie gaat deze praktijk volgens de nieuwe regels verbieden, daarnaast is het ministerie van plan een krediet- en schuldenregister op te zetten, bekend als het Skri Register.

De aanbevelingen komen voort uit een in juli gepubliceerd onderzoek naar buitensporige consumentenschulden.

Het rapport deed verschillende voorstellen om het probleem aan te pakken, waaronder een oproep tot nieuwe wetten rond marketing en kredietcontroles.

Het is in het belang van de erkende kansspelbedrijven dat kansspel-consumenten niet meer geld uitgeven dan ze zich kunnen veroorloven, aldus BOS-secretaris-generaal Gustaf Hoffstedt.

Kansspel zal opwinding, vreugde en amusement bieden in veilige en zekere vormen, kansspel mag niet leiden tot financiële zorgen of kwetsbaarheid.

Onze aangesloten bedrijven hebben er geen belang bij om hun klanten rechtstreeks of via agenten aan te moedigen om op krediet te gokken.

Daarom verwelkomen wij de voorstellen in het onderzoek die van invloed zijn op de kansspelmarkt.

BOS spreekt zich uit tegen creditcardverbod Het rapport overwoog de mogelijkheid dat Zweden het gebruik van creditcards bij gokken zou verbieden.

Het heeft er uiteindelijk echter niet voor gekozen om de maatregel in zijn aanbevelingen op te nemen, vanwege de complexiteit van het huidige betalingslandschap.

BOS zei dat dit de juiste beslissing was, met het argument dat een dergelijk verbod draconische gevolgen zou hebben voor de gokmarkt.

Het zei dat dit een duidelijk concurrentievoordeel zou opleveren voor de sector zonder vergunning, wat uiteindelijk een klap zou betekenen voor de Zweedse kanalisatie-inspanningen, de lobbyorganisatie voerde ook aan dat de overheidsmaatregel om de promotie van kredietbronnen van derden te verbieden geen invloed mag hebben op het gebruik van creditcards voor betalingen.

BOS benadrukte dat creditcardgebruikers bij kansspel al aan een kredietcontrole worden onderworpen.

De oprichting van het Skri-register de handelsorganisatie zei dat de oprichting van één enkel schulden en kredietregister de beoordeling door kredietverstrekkers van de financiële positie van een kredietnemer zou verbeteren.

BOS voegde eraan toe dat de zorgplicht van kansspelexploitanten ten opzichte van hun klanten kan worden verbeterd als zij toegang zouden kunnen krijgen tot dit register.

Daarnaast hebben vergunninghoudende gokbedrijven de plicht om maatregelen te nemen tegen het witwassen van geld en de financiering van terroristen, aldus BOS.

Deze maatregelen zouden waarschijnlijk profiteren als het voor gokbedrijven met een licentie mogelijk zou zijn om informatie op te zoeken in het Skri-register.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.