Deense kansspelautoriteit herinnert exploitanten aan regels voor gokautomaatmarketing

Home » Deense kansspelautoriteit herinnert exploitanten aan regels voor gokautomaatmarketing

De Deense kansspeltoezichthouder Spillemyndigheden heeft de exploitanten van het land gewaarschuwd voor marketingregels met betrekking tot winsten van gokautomaten.

Deense kansspelautoriteit waarschuwt voor gokautomaatreclame Operators in Denemarken mogen de winsten van gokautomaten alleen promoten als deze niet meer dan DKK 600 (£ 69,0/€ 80,7) bedragen, maar Spillemyndigheden is op de hoogte gebracht van gokautomaten die reclame maken voor winsten die deze limiet overschrijden.

Het adverteren van gokspellen met winsten van meer dan DDK600 is een schending van de Deense kansspelwet en een schending van de gedragscode voor consumentenbescherming die in 2019 is vastgesteld. In een verklaring van Spillemyndigheden staat: De marketing van spellen moet de kans om te winnen op een correcte en evenwichtige manier aanbieden, zodat niet de indruk wordt gewekt dat de kans om te winnen groter is dan deze in werkelijkheid is.

Als er winsten van meer dan DKK 600 worden geadverteerd, moet in het marketingmateriaal duidelijk worden gemaakt dat de kans om deze prijs te winnen door middel van verschillende spellen is.

Dit volgt op een recente uitspraak van de toezichthouder die bepaalt dat alle bonussen minimaal 60 dagen beschikbaar moeten zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.