Derby County heeft een boete van £ 100.000 gekregen van een onafhankelijke disciplinaire commissie, aangezien de Engelse Football League (EFL) een uitwisselbare speellijst heeft vrijgegeven, wat verklaart waarom de Rams mogelijk naar het derde niveau worden gedegradeerd.

De club, die met terugwerkende kracht puntenaftrek en degradatie naar de EFL League One zou kunnen krijgen, werd anderhalf jaar geleden gewaarschuwd voor ’toekomstig gedrag met betrekking tot het opstellen van de jaarrekening.

Vorig seizoen behielden de Rams hun tweederangs status na een drama op de laatste dag tegen degradatie rivaal Sheffield Wednesday, toen Wycombe Wanderers als 22e eindigde – een punt en een plaats achter Derby. Derby werd aanvankelijk vrijgesproken van het overtreden van de financiële regels van de EFL, voordat de competitie in mei een beroep won.

Toen de EFL schemalijst voor het komende seizoen 2021/22 vanmorgen werd vrijgegeven, merkte Derby op: Houd er rekening mee dat deze wedstrijden onderhevig zijn aan verandering en in dit stadium wordt de wedstrijdlijst beschouwd als een DRAFT.

Zowel de club als de EFL hebben het recht om in beroep te gaan tegen de sanctiebeslissing, wat betekent dat Derby volgend seizoen nog steeds kan worden gedegradeerd naar League One, waarbij de alternatieve speelschema’s rekening houden met de mogelijkheid dat de EFL om puntenaftrek vraagt.

Hoewel de Disciplinaire Commissie haar volledige schriftelijke redenen voor haar besluit nog niet heeft gepubliceerd, heeft de EFL gisteravond een persbericht hierover en de wedstrijdlijst uitgegeven, zei Derby County in een verklaring.

De club is teleurgesteld dat de EFL niet, zoals gebruikelijk, heeft gewacht tot na de publicatie van de redenen van de tuchtcommissie, noch een verklaring heeft afgesproken met de club en er bovendien voor heeft gekozen selectief te zijn over de beslissing en deze te presenteren in een vorm die laat belangrijke data en details weg.

De EFL legde in haar eigen verklaring uit: De club heeft ook de opdracht gekregen om aangepaste jaarrekeningen in te dienen voor de boekjaren eindigend op 30 juni 2016, 2017 en 2018 die voldoen aan de vereisten van FRS102, samen met bijgewerkte winst- en duurzaamheidsberekeningen indien nodig.

In de aanloop naar de publicatie van de wedstrijdlijsten voor het seizoen 2021/22 op 24 juni om 9.00 uur, kan de EFL bevestigen dat het een uitwisselbare wedstrijdlijst heeft ontwikkeld voor Derby County en Wycombe Wanderers, terwijl het disciplinaire proces is afgerond.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.