Disney haalt Franse Ligue 1-rechten op in Brazilië

Home » Disney haalt Franse Ligue 1-rechten op in Brazilië

De Disney-mediagroep heeft de rechten verworven op de Franse topklasse Ligue 1 in Brazilië vanaf het seizoen 2021/22 tot het einde van de campagne 2023/24.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Disney exclusieve wedstrijden uitzenden via ESPN en Fox Sports, samen met de Star+ streamingdienst die op 31 augustus in Zuid-Amerika wordt gelanceerd.

Disney en zijn zenders hebben al de Braziliaanse rechten op de Engelse Premier League tot 2021/22, de Spaanse LaLiga tot 2025/26 en de UEFA Europa League, onder de voorwaarden van een deal die afloopt in 2023/24.

De groep draagt ​​ook de Copa Libertadores van Zuid-Amerika, samen met de niet-exclusieve rechten voor de lopende Copa America, die plaatsvindt in Brazilië.

Vorig jaar verwierf voetbalmediaplatform OneFootball de streamingrechten vanaf week negen van de Ligue 1-campagne 2020/21 in Brazilië in een digital-first, free-to-air deal.

Daarvoor verwierf de digitale sport-streamingdienst DAZN de Ligue 1-rechten in Brazilië als onderdeel van een driejarige overeenkomst die liep van 2018/29 tot 2020/21, voordat de deal werd geannuleerd. ESPN, aan de andere kant, droeg de Franse Ligue 1 voor het laatst tijdens het seizoen 2017/18 door de rechten van mediagroep Globo in sublicentie te geven.

Vorige maand landde Amazon het grootste deel van de binnenlandse uitzendrechten voor dezelfde cyclus in een ‘historische’ samenwerking, terwijl BT Sport zijn bestaande uitzendovereenkomst hernieuwde om tot 2024 de exclusieve omroeporganisatie van de Ligue 1 in het VK en Ierland te blijven.

Prominente Braziliaanse sterren die hun vak uitoefenen op het hoogste niveau zijn onder meer Neymar, die momenteel tot 2026 in de boeken van Paris Saint-Germain staat, terwijl Marquinhos en Rafinha Alcântara ook onder contract staan ​​bij de Franse giganten en Marseille’s Gerson en Lyon’s Lucas Paquetá en Thiago Mendes vertegenwoordigt ook het land.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.