Door de wetswijziging van GlüNeuRStv in Duitsland krijgt Catena Media een afschrijving van € 50 miljoen

Home » Door de wetswijziging van GlüNeuRStv in Duitsland krijgt Catena Media een afschrijving van € 50 miljoen

Catena Media Plc heeft laten weten dat haar handelsresultaten in het derde kwartaal negatief zullen worden beïnvloed door de afschrijving van haar Duitse activa voor sportweddenschappen.

De in Stockholm genoteerde uitgever bracht een voorlopige Q3-update uit en informeerde investeerders dat het € 42,8 miljoen had toegewezen voor de afschrijving van Duitse sportweddenschappen die tussen 2016 en 2018 waren verworven.

Het besluit volgt op een beoordeling van de activa verwachte toekomstige inkomsten in de context van wijzigingen in de regelgeving in Duitsland, terwijl sportsbooks en aangesloten uitgevers zich aanpassen aan de nieuwe wetten van het GlüNeuRStv-regime Catena breidde haar aanwezigheid op de DACH-markt uit en verwierf tussen 2016 en 2018 de Duitse sportnetwerken van Baybets, Dreamworx Online en verschillende onafhankelijke aangesloten websites.

Catena maakte verder bekend dat het € 6,6 miljoen had gereserveerd voor de waardevermindering van een actief voor Franse sportweddenschappen, aangezien het benadrukte dat afschrijvingen in het derde kwartaal geen impact zouden hebben op de cashflow.

Catena biedt een momentopname van de handel in het derde kwartaal en verwacht dat de omzet over de periode zal worden geregistreerd op € 33 miljoen, een stijging van 33% ten opzichte van de overeenkomstige resultaten voor 2020 van € 25 miljoen, aangezien het bedrijf een voor de periode gecorrigeerde EBITDA van € 16 miljoen volgt.

Om de problemen op het gebied van Europese sportweddenschappen te verminderen, rapporteerde Catena dat de inkomsten uit Noord-Amerikaanse activiteiten met ongeveer 124% stegen en goed waren voor 51% van de groepsomzet tijdens het kwartaal.

Catena Media CEO, Michael Daly, zei: Q3 was een uitzonderlijk kwartaal met een omzet in september die onze maandelijkse recordhoogte overschreed.

Dit was het resultaat van onze strategische investering in organische ontwikkeling, met name in Noord-Amerika en werd ondersteund door twee recente acquisities in de Verenigde Staten en de opening van de iGaming-markt in Arizona.

De afwaardering past ons Europese bedrijf aan aan de nieuwe marktrealiteit na een beoordeling door het managementteam en onze focus op het transformeren van het bedrijf om het maximale potentieel te bereiken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.