DraftKings krijgt verlenging om een overnameovereenkomst van $ 22,5 miljard na te streven

Home » DraftKings krijgt verlenging om een overnameovereenkomst van $ 22,5 miljard na te streven

Entain PLC, de joint venture-partner van MGM Resorts International in BetMGM, geeft DraftKings nog een maand om zijn overnamebod van $ 22,5 miljard formeel te maken, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Entain zei dinsdag in een verklaring dat het bestuur van het bedrijf in gesprek is geweest met DraftKings om de verdiensten en haalbaarheid van een mogelijke deal te onderzoeken.

In september deed DraftKings een eerste aandelen en cash-pitch om de Britse gigant voor online sportweddenschappen over te nemen, met een voorstel ter waarde van ongeveer $ 22,5 miljard.

DraftKings had oorspronkelijk tot dinsdag de tijd om een ​​formeel bod uit te brengen onder de Britse overnamewetten.

Maar Entain vroeg en kreeg uitstel van de Britse toezichthouders en stelde 17.00 uur in 16 november als de nieuwe Put Up or Shut Up-deadline voor het voorstel.

De mogelijke deal zou aanzienlijke gevolgen hebben voor MGM Resorts, dat gezamenlijk eigenaar is van BetMGM en Entain in een 50/50 joint venture.

Vanwege dat partnerschap heeft MGM gezegd dat het van mening is dat voor elke transactie tussen de Entain en DraftKings de toestemming van MGM vereist is.

MGM is openhartig geweest dat het volledige controle over BetMGM wil en heeft zelfs eerder dit jaar een poging gedaan om Entain over te nemen. Dat bod van $ 11 miljard werd afgewezen door Entain, die zei dat het voorstel het bedrijf ondergewaardeerd had.

MGM is van mening dat het hebben van controle over de BetMGM-joint venture een belangrijke stap is in de richting van het bereiken van zijn strategische doelstellingen, zei het bedrijf in een verklaring in september in reactie op het oorspronkelijke voorstel van DraftKings.

MGM zal, indien van toepassing, in overleg treden met Entain en DraftKings om een ​​oplossing te vinden voor de exclusiviteitsregelingen die aan de doelstellingen van alle partijen voldoet.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.