Dream11 schort activiteiten in Karnataka, op in India

Home » Dream11 schort activiteiten in Karnataka, op in India

Het bedrijf wordt beschuldigd van het overtreden van het nieuwe verbod van de staat op online gaming.

Dream11, een van India’s populairste gaming-apps, heeft de activiteiten in de Zuid-Indiase staat Karnataka opgeschort nadat een klacht was ingediend waarin werd beweerd dat het het nieuwe verbod van de staat op online gokken overtrad.

De nieuwe wet, die vorige week van kracht werd, verbiedt online gokken en elke handeling of risico van geld, of anderszins op de onbekende uitkomst van een evenement, inclusief een behendigheidsspel.

Veel apps zijn gestopt met het leveren van hun diensten, maar Dream11 bleef draaien.

Volgens Reuters werd in Bengaluru, de technische hoofdstad van India, een klacht ingediend tegen het bedrijf door een 42-jarige taxichauffeur.

Bedrijven om online gokverbod in Karnataka aan te vechten verschillende bedrijven hebben kritiek geuit op de nieuwe wetswijziging van Karnataka, met het argument dat het de reputatie van de staat als technisch centrum en startkapitaal zal schaden.

Roland Landers, CEO van AIGF, die heeft geklaagd dat het wetsvoorstel geen onderscheid maakt tussen online gokken en online behendigheidsspelen, overweegt nu juridische middelen te zoeken.

Biren Ghose, de voorzitter van het CII’s National Committee on AVGC en voorzitter van de Association of Bangalore Animation Industry (ABAI), zei: Het huidige wetsvoorstel dat Karnataka heeft aangenomen om online games te verbieden, is een enorme klap voor de snelstgroeiende sector in Indiase entertainment.

Volgens Hindustan Times willen bedrijven dat de overheid in overleg met de industrie een reeks regels opstelt om ervoor te zorgen dat legitieme behendigheidsspelen niet onder de bevoegdheid van een dergelijk verbod vallen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.