DSWV: WK-dieptepunten benadrukken kanalisatiefouten van de GlüNeuRStv

Home » DSWV: WK-dieptepunten benadrukken kanalisatiefouten van de GlüNeuRStv

Volgens Mathias Dahms, de voorzitter van DSWV – de Duitse vereniging voor sportweddenschappen, was de negatieve impact van de nutteloze wetten op sportweddenschappen in Duitsland zichtbaar tijdens het WK 2023.

Tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse conferentie van de handelsorganisatie op 8 maart herhaalde Dahms eerdere waarschuwingen voor zelfopgelegde schade aan het Duitse GlüNeuRStv interstatelijke gokregime.

2022 was geen uitstekend jaar voor sportweddenschappen, merkte Dahms op met 8,2 miljard euro waren de weddenschappen 13% lager dan in 2021.

Merk op dat de alarmbellen zouden moeten rinkelen voor de nieuwe Federale Kansspelautoriteit, Gluecksspiel (GGL), aangezien de Duitse sportweddenschappen geen deelname aan het WK registreerden.

Dahms en de DSWV waren niet verrast dat 31 exploitanten met een GlüNeuRStv-licentie moesten concurreren tegen 360 illegale aanbiedingen, zonder beperking op het marktaanbod.

De DSWV sprak zijn steun uit voor de harde houding van de GGL tegen exploitanten zonder vergunning maar de channeling van sportsbooks wordt nog steeds belemmerd door beperkingen in de weddenschappen in het spel en vereisten voor klantverificatie.

Het channeling-model van de GlüNeuRStv werkt niet, somde Dahms op, de eisen zijn te veeleisend voor de klant, waardoor het spel voor hen minder aantrekkelijk wordt en ontwijkende bewegingen naar de zwarte markt eenvoudigweg worden bevorderd.

Een jaar na de implementatie van de federale wetten van GlüNeuRStv, haalde Dahms aan dat er over de hele linie schade was, aangezien de uitgaven van aanbieders van sportweddenschappen voor sportsponsoring daalden van € 84 miljoen naar € 63 miljoen in 2022.

Nogmaals, de GGL is aangespoord om de GlüNeuRStv te wijzigen, zodat: Sportweddenschappen een erkend entertainmentproduct zijn, extreem populair en de reguliere samenleving hebben bereikt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.