Süddeutsche Zeitung rapporteerde afgelopen week over de bezorgdheid dat de door Duitsland voorgestelde strafbelasting op online poker en gokkasten in strijd zou zijn met de EU-staatssteunregels.

EBBA verwelkomt de regulering van de Duitse online gokmarkt en we beseffen ten volle dat er een belasting op online gokken moet worden betaald.

We dringen er echter bij het Duitse parlement op aan om het voorgestelde strafrechtelijke tarief van de belasting te heroverwegen omdat dit ertoe zou leiden dat meer Duitse spelers websites zonder vergunning gebruiken en exploitanten op het vasteland een enorm belastingvoordeel zouden bieden ten opzichte van hun online tegenhangers (elk wel € 290 miljoen jaar alleen al in Beieren) in strijd met de EU-staatssteunregels.

Zie voor meer informatie onze persverklaring van vorige week: The European Gaming and Betting Association EGBA

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.