EA Sports heeft zijn nieuwe samenwerking met Lega Serie A aangekondigd, te beginnen met de FIFA 22-titel, die 14 exclusief gelicentieerde teams omvat.

In overeenstemming met de exclusieve overeenkomst van Konami’s eFootbal, vallen Atalanta, Juventus, Lazio en Roma niet onder deze deal, wat betekent dat spelers geen toegang hebben tot de officiële tenues, badges of stadions van deze clubs.

De deal zal meer van de unieke kenmerken van het Italiaanse voetbal en elk van zijn legendarische clubs in het spel brengen.

Bovendien heeft EA Sports door de overeenkomst de titelsponsoring van de Supercoppa Italiana veiliggesteld, te beginnen met de campagne van 2022-23, waarbij het seizoensstartprogramma de naam EA Sports Supercup heeft gekregen.

Een release van EA Sports luidt: Fans kunnen verwachten dat EA Sports-content tijdens het seizoen wordt weergegeven bij Coppa Italia, Suppercoppa Italiana en de Serie A Championship-games en op de digitale platforms.

De samenwerking zal ook de ultieme Lega Serie A-game-ervaring bieden met de eSports-competitie eSerie A TIM.

De meerjarige overeenkomst omvat ook een Speler van de Maand-prijs met een special boosted FIFA Ultimate Team-speleritem om hun prestaties die maand te weerspiegelen.

Dit is een primeur voor FUT 22, EA Sports bracht FIFA in 1993 uit en heeft vandaag meer dan 25 miljoen spelers aangetrokken ’22 zal 17.000 spelers zien in meer dan 700 teams in 100 stadions en meer dan 30 competities.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.