De Europese Commissie (EC) is een diepgaand onderzoek gestart om te onderzoeken hoe Groupe FDJ haar 25-jarige exclusieve concessie voor de exploitatie van de Franse nationale loterij heeft veiliggesteld.

De Commissie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee afzonderlijke klachten waarin werd benadrukt dat Francaise des Jeux (FDJ) de Franse regering een vergoeding van € 380 miljoen betaalde voor de exploitatie van het Franse nationale loterij- en retail distributienetwerk.

Het exclusieve contract van FDJ zal worden beoordeeld op de vraag of de regering van En Marche de regels voor staatssteun en eerlijke marktconcurrentie van de Europese Unie heeft geschonden.

De opening van een diepgaand onderzoek geeft Frankrijk en alle belanghebbenden de mogelijkheid om opmerkingen te maken over de maatregel in kwestie. Het loopt op geen enkele manier vooruit op de uitkomst van het onderzoek, aldus de EC-verklaring.

Vanmorgen gaf FDJ een antwoord waarin werd onderstreept dat haar nationale loterijcontract was overeengekomen als onderdeel van het wettelijke kader van de regering voor de privatisering van het bedrijf.

In 2019 keurde de regering van En Marche de openbare notering van FDJ op de Paris Euronext Exchange goed als een belangrijk beleid van het Franse ‘Pacte Loi’-programma om een ​​aantal Franse staatsactiva te privatiseren.

Als Franse staatsgokexploitant had FDJ voorheen de nationale loterijrechten voor onbeperkte tijd.

De vergoeding van € 380 miljoen was overeengekomen voor FDJ om de nationale loterij als een particuliere onderneming te blijven exploiteren – met het contract goedgekeurd door de Franse Securities and Trading Commission.

FDJ-governance antwoordde: FDJ is beschikbaar samen met de Franse staat, om alle vragen van de Europese en Franse autoriteiten in de loop van deze procedure te beantwoorden om alle informatie te verstrekken die nodig is om aan te tonen dat dit wettelijk kader in overeenstemming is met de Franse en Europese wetgeving.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.