The Hundred, het nieuwe 100-ball franchisetoernooi van de England and Wales Cricket Board (ECB) heeft een totaal televisiepubliek van 16,1 miljoen kijkers.

In totaal werden 510.000 tickets verkocht en uitgegeven over de hele competitie, waarbij aan het toernooi acht heren- en acht damesteams uit steden in Engeland en Wales deelnamen, die elke keer op dezelfde dag speelden.

De doelstelling van de ECB bij het opzetten van het toernooi om een ​​nieuw, jonger en diverser publiek voor de sport aan te trekken, is volgens de statistieken van het bestuursorgaan in grote lijnen bereikt.

Het totale aantal toeschouwers voor de wedstrijden voor vrouwen bedroeg 267.000 – het vorige record was de 136.000 die de T20 World Cup voor vrouwen in 2020 keken – met het hoogste aantal ooit geregistreerd voor een cricketevenement voor vrouwen wereldwijd.

Ondertussen piekte het kijkerspubliek voor de finale op 2,4 miljoen voor het herenspel en 1.4 miljoen voor het damesspel, terwijl het totale aantal videokijkers voor het toernooi 34,3 miljoen bedroeg.

Bij de Honderd draait alles om het opengooien van de deuren van cricket – en we hebben in het eerste jaar gezien hoe het al resultaten oplevert zegt Tom Harrison, Chief Executive Officer van de ECB.

Het heeft zowel nieuwe als bestaande fans uitstekend vermaak geboden, nieuwe crickethelden opgegraven en het was fantastisch om zoveel kinderen en gezinnen te zien genieten van de actie.

Het heeft ook het spel voor vrouwen cricket veranderd, record na record gebroken en rolmodellen gecreëerd voor meisjes en jongens om door geïnspireerd te worden.

Bovendien had 57% van de kijkers in 2021 geen andere live cricket van de ECB gezien, en 55% van de kaartkopers had vóór de oprichting van het toernooi geen cricketticket in het VK gekocht.

Ten slotte, met betrekking tot leeftijd en geslacht, was 19% van alle verkochte tickets in handen van kinderen, werd 59% gekocht door mensen onder de 45 jaar en was 21% van de aanwezigen vrouw.

De cijfers van de ECB bouwen voort op gegevens die in juli door Nielsen Sports werden gepubliceerd, waaruit bleek dat het publiek voor de openingswedstrijd van de serie alleen al op de BBC 1.215.000 bedroeg, met 12% van de kijkers onder de 25 jaar en 39% vrouw.

Harrison vervolgde: We moeten cricket laten groeien, meer mensen bereiken en meer kinderen inspireren om een ​​bat en een bal op te pakken – en dat is precies wat The Hundred doet.

Als er meer mensen de game spelen, hebben we meer county- en teststerren van de toekomst.

Daarom moeten we voortbouwen op het succes van dit jaar en in 2022 nog beter terugkomen.

The Hundred had niet het succes kunnen zijn dat het dit jaar is geweest zonder de ongelooflijke steun van Sky en de BBC, onze commerciële partners, de gastlocaties, het bredere cricketnetwerk en zoveel meer mensen en we zijn iedereen dankbaar van hen.

De ECB heeft ook gewezen op de financiële voordelen van het toernooi, dat volgens haar een belangrijke nieuwe inkomstenstroom heeft opgeleverd voor zowel binnenlandse mannen en vrouwen als cricket, waarbij de inkomsten van de organisatie nu £ 50 miljoen bedragen, waardoor er een overschot van £ 10 miljoen voor investeringen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.