EEG heeft groen licht gekrgen om Bethard voor € 16 miljoen over te nemen

Home » EEG heeft groen licht gekrgen om Bethard voor € 16 miljoen over te nemen

Esports Entertainment Group (EEG) heeft definitieve voorwaarden verkregen om de in Malta gevestigde online gok exploitant / operator Bethard Group Ltd over te nemen terwijl het bedrijf zijn Europese sportsbook-profiel blijft uitbreiden.

Op de Nasdaq genoteerde EEG bevestigde dat het een overeenkomst had bereikt met Gameday Group – de werkmaatschappij van Bethard – om zijn activa te verwerven voor € 16 miljoen ($ 19,5 miljoen) contant geld en een garantie van 12% van de netto spelopbrengsten over een periode van twee jaar. periode.

EEG verwacht de overname van Bethard tegen het begin van de H2-handel af te ronden en heeft ook de bijgewerkte omzetrichtlijnen voor het fiscale 2022 bijgewerkt naar het bereik van $ 100- $ 105 miljoen.

Bij het updaten van investeerders verklaarde EEG dat het Europa’s snelstgroeiende sportsbook merk had verworven, dat een omzet van $ 31 miljoen had geregistreerd tijdens de handel in 2020 en een groeiend marktaandeel behoudt binnen de lucratieve Scandinavische online gokmarkten.

Door de deal zal EEG zijn huidige Europese sportsbook-portfolio uitbreiden naar drie merken, die Bethard naast SportNation.com en Vie.bet exploiteren.

Dit is weer een geweldige toevoeging voor Esports Entertainment Group die onze inkomsten en beschikbare markten aanzienlijk verhoog, aldus Grant Johnson, CEO van Esports Entertainment Group.

Met deze transactie verwachten we twee nieuwe spellicenties te krijgen, waaronder één op de strategisch belangrijke Zweedse markt.

Na voltooiing van de licentieoverdracht hebben we 6 tier 1-licenties, na de verkoop van Bethard zei het management van Gameday Group dat het een enige B2B-strategie zou nastreven, waarbij het bedrijf zijn diensten aanbiedt om de prestaties van white label-merken, igaming- en sportsbook-exploitanten te optimaliseren.

Gameday lanceerde het merk Bethard in 2018 waarbij het sportsbook werd gepromoot door de Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimovic als wereldwijde ambassadeur.

De relatie van Bethard met Ibrahimovic veroorzaakte echter controverse, aangezien Zweedse media vorige maand meldden dat de Zweedse voetballer een belang van 10% in het bedrijf had en daarmee de ethische code van de FIFA en de UEFA inzake voetbalintegriteit overtreden.

De UEFA is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van Ibrahimovic bij Bethard, die een maximale straf van drie jaar schorsing van het profvoetbal oplegt aangezien geen enkele geregistreerde atleet direct of indirect aandelen in gokbedrijven mag bezitten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.