Een gedetailleerde analyse van hoe de Braziliaanse samenleving op dit moment tegen spelregelgeving aankijkt.

Home » Een gedetailleerde analyse van hoe de Braziliaanse samenleving op dit moment tegen spelregelgeving aankijkt.

Gereguleerd gokken: Samenleving klaar voor een witte markt?

In Brazilië is er een zeer duidelijke situatie in termen van steun van de bevolking voor de terugkeer van een witte markt voor onze industrie: De meeste Brazilianen willen dat dit gebeurt, en de redenen zijn heel duidelijk.

Hoewel de markt voor sportweddenschappen technisch grijs blijft vanwege ingewikkelde wetgeving, staat de industrie bekend als een voorstander van de meest populaire sport in het land: Voetbal.

Het is heel moeilijk om te vergelijken hoe Brazilianen voetbal zien met de realiteit van een ander land.

De sport is een van de sterkste krachten van cohesie van een samenleving die de laatste decennia verdeeld raakt door politieke geschillen.

Gamesponsoring wordt nu beschouwd als een belangrijke bondgenoot van de budgetten en portemonnees van voetbalclubs in Brazilië, en het is moeilijk om meer als een vriend dan dit te worden gezien: gamesponsors hebben het faillissement van veel voetbalclubs tijdens de pandemie voorkomen.

Het is echter ook waar dat ongeveer een derde van de Braziliaanse bevolking betrokken is bij religieuze overtuigingen die tegen gokken prediken.

Realistisch gezien realiseren de meeste Brazilianen zich dat een verbod eenvoudig zwarte markten creëert en voedt, en witte markten houden deze geldpool buiten de handen van de criminele wereld, maar helaas lijkt dit soort argument niet erg nuttig om congresleden te overtuigen die sterk gelieerd zijn aan dergelijke groepen : Ze vrezen dat een stem voor gaming fataal kan zijn voor hun politieke carrière.

Het belangrijkste punt hier is dat het aantal congresleden en senatoren dat nooit voor de spelregels zou stemmen die nodig zijn om de oprichting van de legale Braziliaanse markt af te ronden, niet zo talrijk lijkt te zijn.

Natuurlijk zou de regering slim moeten zijn: politieke invloed is een culturele instelling in Brazilië, daarom moeten de politieke hoofdrolspelers hun aandacht op de kwestie richten om concrete en definitieve vooruitgang in deze kwestie te zien.

Een kwestie van prioriteiten hier is de grootste blokkade voor de definitieve regelgeving: zoals eerder in deze publicatie uitgelegd, heeft het land tegenwoordig veel om over na te denken.

Politieke en economische uitdagingen, een grootschalig onderzoek in de Senaat dat zelfs de president zou kunnen afzetten, alles gebeurt minder dan een jaar voor de volgende verkiezingscyclus.

Genoeg tijd voor het congres en de senaat om het hoofd te bieden aan een harde wet over gaming die hevig verzet zal oproepen van felle religieuze instellingen?

Waarschijnlijk niet, de oudste regionale loterij van Brazilië die opnieuw wordt gemaakt Sommige berichten hebben een verkeerde impact op Brazilië, maar op dit moment zijn ze nog steeds positief: de gouverneur van Rio Grande do Sul, de meest zuidelijke staat van Brazilië, kondigde via staatsbesluit de heroprichting aan van de oudste regionale loterij, die vroeger geëxploiteerd door de deelstaatregering.

De nieuwe entiteit zal volgens het decreet worden beheerd door een particuliere exploitant, maar gezien enkele details van het decreet kunnen er zich helaas enkele complicaties voordoen: het decreet geeft een voorproefje van sportweddenschappen onder de activiteiten.

De hangende regelgeving op federaal niveau kan echter een impact hebben op deze zeer relevante potentiële lokale markt.

Is er genoeg geld om zoveel loterijen te rechtvaardigen?

Dit is verrassend genoeg een vraag die in het hele land niet vaak en in het openbaar wordt gesteld.

De loterij is de afgelopen decennia een product van de federale overheid in Brazilië geweest, met zeldzame uitzonderingen.

De Mega Sena is het populairste jackpotspel, met regelmatige prijzen van miljoenen dollars.

De wiskunde komt echter niet overeen met de dromen van de gouverneurs van staten: Ze kijken naar de federale loterij jackpot en de inkomsten van belastingen, maar dit spel wordt collectief gespeeld door de bevolking van alle 27 staten.

Brazilianen hebben gewoon niet van de ene op de andere dag meer inkomsten om te wedden op loterijen op federaal en staatsniveau.

Wat meestal gebeurt, is de verwatering van de jackpots in kleinere prijzen, wat zeker van invloed zou zijn op de hoge verwachtingen van miljarden Braziliaanse Reais aan inkomsten, zoals de gouverneurs beweren te verwachten.

Dat is echter het mogelijke scenario als de regionale loterijen consequent weddenschappen aantrekken.

Zullen de regionale loterijen de markt veranderen en de oude gewoontes van Brazilianen om op de loterijen van de federale overheid te wedden doorbreken?

Hier is nog een relevante vraag die politieke hoofdrolspelers in dit stadium over het hoofd lijken te zien, Covid19-pandemie het feit dat president Bolsonaro en andere politieke hoofdrolspelers strafrechtelijk worden vervolgd, is geen nieuws.

De processen tegen grote politieke namen moeten nog maar net beginnen, en Brazilië zal historische weken tegemoet gaan die de kans van Bolsonaro om zelfs maar herkiesbaar te maken kunnen beïnvloeden: Afzetting en gevangenisstraf zijn tastbare scenario’s vanaf eind oktober.

Ongeacht het uiteindelijke resultaat van het senaat-onderzoek in termen van processen, de politieke gevolgen en dit onderzoek zelf zullen zeer binnenkort in de schoolboeken van de politieke geschiedenis staan.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.