Een kijkje in de Yokohama IR-visie van Melco Resorts

Home » Een kijkje in de Yokohama IR-visie van Melco Resorts

De 24 onopvallende magazijnen van Yokohama’s Yamashita Wharf, schijnbaar gebouwd met het specifieke doel om aandacht te vermijden, staan ver af van de revolutionaire resorts die wetgevers voor ogen hadden toen ze slechts een paar jaar geleden de Japanse IR-wetgeving uitvaardigden.

Die magazijnen zijn voorlopig veilig nadat de nieuwe burgemeester van Yokohama vorige week het IR-bod officieel had geannuleerd, maar het had heel anders kunnen zijn.

In een gesprek met Inside Asian Gaming in de nasleep van dat nieuws, legde Melco Resorts & Entertainment EVP, Chief Creative and Brand Officer, Frederic Winckler, uit hoe Melco’s IR-concept was ontworpen om Yokohama op de wereldkaart te zetten: het creëren van een iconisch oriëntatiepunt aan het water dat zou verjongen het aanbod van de stad en biedt tegelijkertijd een nieuwe toegangspoort tot Japan.

De waterkant van Yokohama is niet opgezet voor het publiek, dus het eerste wat we met ons ontwerp wilden doen, was de waterkant teruggeven aan het publiek en een ruimte en sfeer creëren die mensen graag zouden ontdekken, zei Winckler.

Het werd gedaan op een manier die de lokale cultuur respecteerde, maar ook om een ​​mijlpaal te worden, alle attracties die we binnen ontwierpen waren ook herkenningspunten met shows, een museum samengesteld in samenwerking met Europa’s meest iconische museum, een waterpark gecreëerd met een kunstenaar, een sportveld ontworpen met Naomi Osaka, avonturenparken, bioscopen, een arena – allemaal gedaan door Melco eersteklas kwaliteitsniveau.

Al onze hotels zouden door Forbes zijn beoordeeld en we zouden Michelin-diners terug naar Yokohama hebben gebracht.

Het zou een niveau en schaal van gastvrijheid hebben opgeleverd die vandaag de dag niet aanwezig is in de stad.

Gebruikmakend van de gecombineerde vaardigheden van een lokale Japanse architect met de wereldwijde architecturale expertise – Melco’s City of the Future Yokohama IR-ontwerp brengt hulde aan water en de natuur.

De hoogste centrale toren is geïnspireerd op de bloemen van Yokohama, die wordt omringd door een reeks gebogen gebouwen die golven voorstellen en daaromheen enkele kleinere structuren die rimpelingen in het water vertegenwoordigen.

Op de begane grond zou de site groene gebieden van het aangrenzende Yamashita-park hebben uitgebreid tot de volledige lengte van de pier, waardoor de hoeveelheid openbare ruimte aanzienlijk zou toenemen en rechtstreeks met de stad zou worden geïntegreerd.

Om een ​​gevoel van openheid te behouden, was er een grote laan gepland die diagonaal door het midden van de IR zou lopen en een directe zichtlijn zou bieden naar twee bestaande Yokohama-oriëntatiepunten: Yokohama Bay Bridge in de ene richting en Yokohama Marine Tower in de andere.

Een van de belangrijkste kenmerken van Melco’s IR was de Welcome Hub, gelegen bij de ingang van de IR en bedoeld als een nieuwe toegangspoort tot Japan voor toeristen.

Veel nadruk in het IR-bod was dat de IR een centrum van toerisme in Japan zou worden”, zei Winckler.

De Welcome Hub zou veel interactieve attracties en activiteiten hebben, eten, gewijd aan informatie over Japan en zijn regio’s.

Het zou mensen vertellen wat ze moeten doen en waar ze het moeten doen, en reisbureaus zouden daar zijn gevestigd om het allemaal te laten gebeuren.

De substantiële MICE-faciliteit, een ander belangrijk onderdeel van de IR-ambitie van Japan, was ontworpen om aan de internationale verwachtingen te voldoen – een niveau van MICE dat niet bestaat in Japan, zoals Winckler het uitlegt – met de mogelijkheid om om te bouwen tot een grote arena voor concerten of sportevenementen om seizoensgebondenheid mogelijk te maken.

De faciliteit moest ook milieuvriendelijk zijn met het dak bestaande uit zonnepanelen, groen aan alle kanten en ’s werelds grootste verticale tuin van 500 meter lang en 40 meter hoog.

Het gebruik van deze tuin zou worden overgedragen aan lokale boeren en de kruiden en groenten die het produceerde, werden gebruikt door de IR’s-restaurants.

Een winkelruimte, die al is overeengekomen door wereldwijde luxemerken, wordt door Winckler beschreven als “vergelijkbaar met het bouwen van een tweede Ginza in Tokio – iets wat Yokohama niet heeft.

We probeerden een niveau van gastvrijheid en toerisme te brengen dat mensen naar Yokohama zou brengen, hen in staat zou stellen wat tijd in de stad door te brengen en vervolgens het land zou blijven zien, zei hij.

Melco’s president, Evan Winkler, zei dat het bedrijf altijd heeft geloofd dat Yokohama zou profiteren van een overtreffend IR-voorstel van wereldklasse dat de levensstijl, cultuur en kenmerken van de stad zou weerspiegelen voor de wereld om te zien.

Onze toewijding aan uitmuntendheid, kwaliteit en vakmanschap van design en onze focus op het combineren van kunst, design en architectuur in ons geïntegreerde resort voorstel weerspiegelt het rijke erfgoed, de geesteswetenschappen en de esthetiek van Japan.

Met het oog op de toekomst zou dit project een nieuw Yokohama hebben gecreëerd, een bestemming die de komende jaren gezien zou kunnen worden als ’s werelds topbestemming voor entertainment, vrije tijd, sport en MICE-evenementen.

Een IR staat niet langer op de onmiddellijke radar van Yokohama, maar Melco heeft Japan nog niet opgegeven.

Hoewel we teleurgesteld zijn over het resultaat in Yokohama, blijven we geloven in het langetermijnperspectief van Japan als gaming markt en zullen we blijven overwegen om ’s werelds best geïntegreerde resort naar het land te brengen, zei hij.

Melco heeft een trackrecord in het exploiteren van premium geïntegreerde resorts die hoogwaardige en gediversifieerde entertainment-ervaringen bieden en een betekenisvolle transformatie naar de gaststeden creëren.

We geloven dat het premium massa-geïntegreerde resortmodel dat we hebben ontwikkeld, zal worden overwogen door regeringen die economische groei willen stimuleren door middel van recreatief en zakelijk toerisme.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.