De iFollow-streamingservice van de Engelse Football League (EFL) genereerde tijdens het seizoen 2020/21 meer dan £ 42 miljoen aan inkomsten voor zijn 72 clubs in de Championship, League One en League Two.

In totaal werden 1.659 wedstrijden live gestreamd via het interne platform tijdens de campagne die afgelopen weekend eindigde in het Wembley Stadium met de afsluiting van de play-offs.

Het cijfer vertaalt zich in meer dan 805 miljoen minuten live voetbal. Uit de statistieken bleek dat games op een aantal apparaten werden geconsumeerd met 600 miljoen minuten gestreamd op desktop en 205 miljoen minuten op mobiele telefoons en tablets.

Bovendien volgden meer dan 360.000 fans uit 175 landen de voortgang van hun team op iFollow, met passen die werden gekocht door 160.000 seizoenkaarthouders van de 72 club kampioen toppers Norwich City, samen met Nottingham Forest en Luton Town waren ook de meest bekeken teams in het tweede niveau van het Engelse voetbal op iFollow.

De nadrukkelijke overwinning van Norwich met 3-0 op Luton in maart ging de geschiedenis in als de meest bekeken wedstrijd op iFollow tijdens het seizoen 2020/21, terwijl de langverwachte derby van Watford versus Luton in september de meeste wedstrijddag passen verkocht exclusief seizoenkaarthouders.

In League One gingen Ipswich Town op de voet gevolgd door Portsmouth en Plymouth Argyle, en de automatische promotiewinnaars Bolton Wanderers ten onder als het meest bekeken team in League Two, waarbij Bradford City en Tranmere Rovers respectievelijk tweede en derde werden.

De EFL kwam tot een regeling met omroeppartner en betaaltelevisie-operator Sky Sports om seizoenkaarthouders in staat te stellen zonder extra kosten live wedstrijden te streamen via iFollow, waarbij fans de wedstrijden niet kunnen bijwonen vanwege de opgelegde lockdown beperkingen en de wedstrijden die achter gesloten deuren worden gespeeld. deuren.

Aan de andere kant konden niet seizoenkaarthouders losse wedstrijdpassen kopen voor de streamingdienst voor games die niet op het Sky-netwerk worden getoond, dat het hele seizoen 130 live EFL wedstrijden vertoonde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.