EFL-voorzitter: We hebben geen bewijs gezien dat sponsoring leidt tot toename van kansspelen !

Home » EFL-voorzitter: We hebben geen bewijs gezien dat sponsoring leidt tot toename van kansspelen !

EFL-voorzitter Rick Parry heeft verklaard dat EFL-onderzoek aan het licht brengt dat er geen bewijs is dat ‘sponsoring leidt tot een toename van kansspelen of dat mensen meer gaan spelen.

In een gesprek met het PA News Agency steunde Parry de rechten van EFL-clubs om te profiteren van lucratieve deals met exploitanten, na de uitbreiding van de competitie van zijn langdurige samenwerking met Sky Bet.

Parry zei: Het is alleen maar eerlijk dat er een manier is om een deel van die inkomsten in de sport te kanaliseren, dus sport in staat stellen om te onderhandelen over marketingovereenkomsten om een deel van de miljarden die binnenstromen te krijgen, is iets waar ik geen moeite mee heb als concept.

We hebben onderzoek gedaan, we hebben uitgebreid gekeken en we hebben geen enkel bewijs gezien dat sponsoring leidt tot een toename van het aantal kansspelen of het gokken zoals wordt beweerd.

De waarden van kansspel in Engeland zijn de afgelopen decennia redelijk stabiel geweest en er is geen directe correlatie tussen sponsoring en kansspelverslaving -schade.

Niemand wil kans maken, niemand wil dat spelers verslaafd raken, of zelfs niet-spelers, maar het zijn twee verschillende kwesties die de neiging hebben om te worden verward in termen van wat we doen met spelers en zelfs met de niet-spelers.

Als gevolg van de uitbreiding van Sky Bet bij de EFL, zal het moederbedrijf van de operator Flutter 20 miljoen pond investeren in onderzoek en onderwijs, dat is aangehaald als een sleutelfactor voor sociale verantwoordelijkheid binnen het voetbal.

Parry voegde eraan toe: “Het opleiden van spelers is iets wat we de afgelopen vijf jaar hebben gedaan en we zullen daar meer van blijven doen.

Eerlijk gezegd zal het nooit mensen ervan weerhouden om te spelen, het is een feit van het leven, het verbod werkt niet, dus wat je moet doen is een kader hebben, dat je opvoedt, je je verantwoordelijk gedraagt, je doet er alles aan om schade te minimaliseren, maar het elimineren ervan is ongelooflijk moeilijk.

Als we de sponsoring van Sky Bet niet hadden, zouden we nog steeds spelers hebben die weddenschappen, dat hebben ze altijd gedaan, dat zullen ze altijd doen.

Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we ondersteunen en opvoeden – het gaat niet alleen om straf, omdat we de laatste tijd behoorlijk grafisch in Italië hebben gezien, gaat het niet alleen om het identificeren van straf, het is niet bepalen dat sommige spelers echte verslavingsproblemen hebben.

Het is hoe je helpt bij rehabilitatie en straf, en er zijn geen magische antwoorden.

Het is een probleem dat blijft bestaan, we moeten proberen het aan te pakken en aan te pakken, zonder op enigerlei wijze te doen alsof het er niet is.

Maar dat gezegd hebbende, dat zou ons absoluut moeten beletten om verantwoordelijke en verstandige marketingregelingen aan te gaan wanneer kansspel-exploitanten een enorme hoeveelheid geld verdienen aan sport, en zijn aangemoedigd om dit te doen door opeenvolgende regeringen.

De kritiek op de relatie met gokken werd geëscaleerd door de recente verboden van Sandro Tonali en Ivan Toney.

Newcastle-middenvelder Tonali werd gesanctioneerd met een verbod van 10 maanden na zijn betrokkenheid bij illegale gokactiviteiten in zijn thuisland Italië.

In het geval van Toney werd de talisman van Brentford getroffen door een schorsing van acht maanden van het voetballen voor het plaatsen van grote aantallen weddenschappen tijdens zijn loopbaan in de lagere competities.

De spits onthulde later dat hij op het moment van het verbod had geleden aan gokverslaving. Zowel Gareth Southgate als Thomas Frank riepen op om na de schorsing meer steun te krijgen voor Toney.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.