De geweldige 4-0 overwinning van Engeland op Oekraïne in de kwartfinales van de UEFA European Championships 2020 ging de geschiedenis in als het meest bekeken live televisie-evenement van het jaar tot nu toe op de BBC.

Gareth Southgate’s kant verzegelde de doorgang naar Engeland’s eerste halve finale van het Europees Kampioenschap voor het eerst in 25 jaar en een piekpubliek van 20,9 miljoen kijkers stemden af ​​om Engeland Oekraïne te zien verslaan in Rome.

De BBC onthulde ook dat de cijfers een aandeel van 81,8% vertegenwoordigen van alle beschikbare kijkers op dat moment, aangezien Harry Kane Engeland vroeg op gang bracht en binnen de eerste vijf minuten scoorde, voordat Harry Maguire kort na de herstart een seconde toevoegde.

Captain Kane maakte er een minuut later 3-0 van voordat invaller Jordan Henderson de wedstrijd zonder enige twijfel op 4-0 zette met minder dan een half uur op de klok, waarmee hij zijn eerste doelpunt in de kleuren van Engeland markeerde.

Bovendien werd de langverwachte clash 5,2 miljoen keer gestreamd via de BBC-streamingservice, BBC iPlayer en de BBC-website.

De Three Lions-overwinning vervangt het vorige record van Southgate, toen de nationale omroep een piekpubliek van 20,6 miljoen trok toen Engeland Duitsland versloeg om de kwartfinales van Euro 2020 op de BBC te halen.

Eerder plaatste rivaliserende omroep ITV een record van 20 miljoen kijkers voor de groepswedstrijd van Engeland tegen Schotland.

De berichtgeving keert woensdag terug naar ITV terwijl Engeland zich voorbereidt op Denemarken in de halve finale van het toernooi op eigen bodem in het Wembley Stadium, en zowel de BBC als ITV zullen de finale dragen op 11 juli.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.