Entain krijgt een claim over haar Turkse marktactiviteit van investeerders !

Home » Entain krijgt een claim over haar Turkse marktactiviteit van investeerders !

Entain zal in het najaar van 2024 te maken krijgen met door investeerders geleide juridische stappen wegens mislukte openbaarmaking van historische beschuldigingen van omkoping bij de voormalige Turkse dochteronderneming van het bedrijf.

Effectenmakelaar en broker Fox Williams zei zelfs op 11 juni dat het zich voorbereidt om namens institutionele beleggers een groepsvordering in te dienen tegen de exploitant van Ladbrokes en Coral.

Het bedrijf beweerde dat Entain er niet in was geslaagd eerlijk zijn kennis van omkoping en corruptie in Turkije, waarbij zijn voormalige dochteronderneming Headlong Limited betrokken was, aan investeerders te rapporteren, in strijd met artikel 7 van de Britse Bribery Act 2010.

Headlong was tussen 2011 en 2017 verantwoordelijk voor de Turkse activiteiten van GVC Holdings en werd uiteindelijk verkocht aan Ropso Malta Limited voor een prestatiegerelateerde winst van maximaal € 150 miljoen.

De geplande juridische stappen volgen op de overeenkomst van Entain om in december een recordbedrag van £ 615 miljoen uitgestelde vervolgingsovereenkomst (DPA) te betalen met HMRC na een onderzoek naar zijn activiteiten.

Een woordvoerder van Entain vertelde: We zijn momenteel niet op de hoogte van enige actie van deze aard tegen het bedrijf en hebben geen claim ontvangen en wij zouden een dergelijke actie krachtig verdedigen.

Fox Williams heeft Entain-investeerders van 1 juli 2011 tot en met 31 december 2023 aangemoedigd contact op te nemen met het advocatenkantoor om deel te nemen aan de actie.

HMRC-sonde treft de aandelenkoers van Entain GVC maakte in juli 2020 voor het eerst het bestaan ​​bekend van een HMRC-onderzoek naar zijn historische Turkse activiteiten wegens potentieel bedrijfsovertredingen.

HMRC zei dat dit de uitbreiding vertegenwoordigde van een eerder gelanceerd onderzoek uit 2019, waarbij aanvankelijk werd gekeken naar bepaalde voormalige externe leveranciers en werknemers van de groep. In de nasleep van de aankondiging verloor GVC ongeveer 22% van zijn marktkapitalisatie.

Het toen omgedoopte Entain informeerde investeerders in mei 2023 dat het werkte aan het oplossen van de HMRC-kwestie, maar waarschuwde dat het een substantiële straf van de zaak zou kunnen krijgen.

Het bedrijf bereikte op 5 december 2024 een deal van £ 585 miljoen met HMRC, waarbij ook werd ingestemd met een liefdadigheidsdonatie van £ 20 miljoen en £ 10 miljoen voor de onderzoekskosten van de belastingdienst en de Crown Prosecution Service.

De aandelenkoers van Entain is het afgelopen jaar met bijna 50% gedaald, maar andere factoren, waaronder controversiële fusies en overnames, vragen over de strategie van voormalig CEO Jette Nygaard-Andersen en een hapering in de kernmarkten, speelden waarschijnlijk een rol in de neergang.

De DPA bepaalde ook dat Entain een juridisch bindende overeenkomst zou aangaan om niet-gereguleerde markten te verlaten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.