EPIC lanceert Pro Sport Advisory om gokschade op de voorgrond van de topsport agenda te plaatsen

Home » EPIC lanceert Pro Sport Advisory om gokschade op de voorgrond van de topsport agenda te plaatsen

EPIC Risk Management heeft de eerste leden van zijn Pro Sport Advisory Board onthuld, die is opgericht om de bedreiging van gok-schade voor topsporten te beschermen en te vergroten.

Het negenkoppige bestuur is samengesteld uit diverse leden die elk expertise bieden op het gebied van pro-sport, gokken, verslaving, sportintegriteit, het welzijn van atleten en de beleving van gok-schade.

Bestuursleden zullen EPIC adviseren over de strategische benadering van de organisatie met betrekking tot de behandeling door topsport van gok-schade en verslaving als een prominent risico dat zowel atleten als hun families treft en de pro-sportintegriteit bedreigt.

Het welzijn van professionele atleten wordt vertegenwoordigd door Marcus Horan, voormalig Ierland Rugby international en de huidige Player Development Manager voor Rugby Players Ireland, en Nick Denning, Personal Development Manager bij The Professional Cricketers Association.

De Kansspel expertise van het bord zal worden onderhouden door Adam Brickell, de Director of Public Affairs bij Flutter Entertainment, en Steve Emberson, Betting Integrity Manager bij Genius Sports.

Het toezicht op het veiliger gokken op voetbal wordt geleid door Michelle Evans, hoofd communicatie en welzijn bij PFA Schotland, en Jack Francis, hoofd van Academy Player Care bij Chelsea FC.

Het welzijn van esporters staat onder toezicht van Mads Øland – voormalig CEO en adviseur van Counter-Strike Professional Players Association (CSPPA) en bestuurslid van FIFPRO die zal worden ondersteund door Cam Adair, een spreker en toonaangevende expert op het gebied van videogameverslaving.

EPIC’s advies wordt afgerond door Caryl Banks, Manager van de NFLPA’s Professional Athletes Foundation – de liefdadigheidstak van de NFL Players Association als de Amerikaanse sportvertegenwoordiger van het bestuur.

We zijn bijzonder trots om zo’n diverse en brede adviesraad aan te kondigen, aldus Paul Buck, CEO en oprichter van EPIC Risk Management.

Alle leden zijn experts en worden gerespecteerd in hun vakgebied, en we zijn van mening dat hun kennis en persoonlijke ervaringen een waardevolle bijdrage zullen leveren aan dit bestuur.

Op onze beurt zijn we verheugd om leden van de raad van bestuur de mogelijkheid te bieden om onze schadebeperkende programma’s in de topsport te begeleiden, die uiteindelijk atleten in hun carrière zullen beschermen tegen schade door gokken en gokken en het belang van bewustzijn en educatie in deze gebieden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.