Eredivisie gaat live in Japan na recente IMG-deal

Home » Eredivisie gaat live in Japan na recente IMG-deal

De Nederlandse Eredivisie heeft aangekondigd dat Japanse voetbalfans de competitie live kunnen volgen, na een deal tussen IMG en Fujitv.

Fans van de Nederlandse topvoetbalcompetitie kunnen wedstrijden bekijken op de betaalsatellietkanalen NEXT en FOD van Fujitv, te beginnen met ronde 22 vanaf 16 februari, na een door IMG gefaciliteerde uitzendovereenkomst tot het einde van het seizoen 2024/25.

Deze samenwerking is de meest recente stap die IMG heeft gezet om het wereldwijde bereik van de competitie te vergroten sinds de verlenging van de wereldwijde mediarechten in de Nederlandse Eredivisie in juli 2022, die de competitie de afgelopen twintig jaar in bezit heeft gehad.

Dankzij de deal van IMG kan Fujiv de komende twee seizoenen maximaal 156 wedstrijden uitzenden, waardoor de competitie weer in zijn portefeuille komt, zoals deze voorheen de rechten bezat tussen 2016/17 en 2019/20.

Het wereldwijde sportmediabedrijf heeft ook belangrijke stappen gezet om Rugby League te laten groeien, toen het in januari een samenwerking aankondigde met Voono om een gratis te spelen fantasy Super League-game te creëren.

Japan is de afgelopen jaren een belangrijke markt geweest vanwege de rijke geschiedenis tussen de twee landen in de voetbalwereld, waarbij verschillende Japanse spelers momenteel in de competitie spelen.

Het huidige seizoen telt zes spelers met Japanse roots, zoals Ayase Ueda van Feyenoord, Yukinari Sugawara van AZ Alkmaar, Koki Saito en Shunsuke Mito van Sparta Rotterdam en Koki Ogawa en Kodai San van NEC Nijmegen.

De Nederlandse club Feyenoord vierde de deal door gisteren de Japanse ambassadeur uit te nodigen voor de Rotterdamse derby, de club omschreef de overeenkomst als een geweldige mijlpaal voor beide landen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.