ESIC startte een onderzoek na beschuldigingen van CS:GO matchfixing op een ESEA-toernooi eerder dit jaar.

De Esports Integrity Commission (ESIC) heeft drie verboden uitgevaardigd na haar onderzoek naar beschuldigingen van matchfixing in Counter Strike: Global Offensive.

Het begon een onderzoek nadat leden van het Rebirth-team waren opgenomen terwijl ze spraken over wie het resultaat van een wedstrijd op een ESEA-toernooi moesten manipuleren.

Het heeft nu een schorsing van vijf jaar uitgevaardigd tegen Sebastian retchy Tropiano en Kevin “4pack” Przypasniak, met ingang van 2 april.

Een ander teamlid, Carson “nosraC” O’Reilly, kreeg een verbod van 111 dagen, dat hij al heeft uitgezeten.

Zijn verbod werd ingekort omdat ESIC concludeerde dat hij slechts één niet-overtuigende opmerking maakte in de opname die het werd overhandigd.

ESIC meldt mogelijk verdachte weddenschappen bij CS:GO rankings ESIC zei: Na beoordeling van de deelname van de heer O’Reilly aan het gesprek, heeft ESIC zich verder ingezet voor onderzoekslijnen om enig bewijs te zoeken van verdere betrokkenheid bij corrupt gedrag buiten de opname om.

Op 22 juli 2021 heeft ESIC geconcludeerd dat er momenteel geen bewijs is dat suggereert dat, in tegenstelling tot de heer Tropiano en de heer Przypasniak, de heer O’Reilly andere inbreuken op de Code heeft gepleegd.

Daarom wordt de tijd die door de heer O’Reilly is uitgezeten onder effectieve schorsing van de periode van 2 april 2021 tot 22 juli 2021 door de commissaris als een voldoende sanctie beschouwd die in verhouding staat tot zijn overtreding en hij is sinds 22 juli 2021 vrij om te spelen in ESIC-ledenevenementen.

ESIC zet haar onderzoek voort met nog eens 34 gerelateerde onderzoeken.

Het zei dat het de sancties van tevoren publiceerde omdat de opname die als bewijsmateriaal werd gebruikt al in het publieke domein was.

Eerder in het jaar verwierp ESIC een vals verhaal dat beweert dat het werkt voor de esports-weddenschapssector.

Het heeft ontkend een dienaar van de gokindustrie te zijn na beweringen dat het zijn steun had gegeven aan een wetsvoorstel dat werd ingediend in de senaat van de staat Nevada, dat tot doel heeft een regelgevend agentschap voor esports op te richten, de Nevada Esports Commission genaamd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.