Eurocommissaris Thierry Breton van de interne markt heeft een groep van 14 toezichthouders laten weten geen aanleiding te zien voor heroprichting van de Expert Group on Online Gambling.

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit (Ksa), stuurde eerder dit jaar namens 14 toezichthouders een brief naar eurocommissaris Breton (pdf, 1.3 MB) met het verzoek de Expert Group on Online Gambling weer op te richten.

De Europese Commissie (EC) beëindigde het mandaat van deze expertgroep in 2018.

Als reden werd aangegeven dat wet- en regelgeving op het gebied van kansspelen te zeer cultureel bepaald zijn om daar op Europees niveau een bijdrage aan te kunnen leveren.

Gistermiddag (29 juli 2021) was er een panel tijdens het evenement SBC Digital Italia waar de toezichthouders van Italië, Frankrijk, Canada en Nederland in gesprek gingen, onder meer over internationale samenwerking.

Waardevolle uitwisseling

In de brief die René Jansen namens de toezichthouders aan de EC stuurde, geven de toezichthouders aan het jammer te vinden dat de EC-expertgroep niet meer bestaat.

Zij zijn van mening dat er daarin een waardevolle uitwisseling van informatie plaatsvond, die was behulpzaam bij het bevorderen van consumentenbescherming, voorkomen van verslavingspreventie en bestrijden van illegaliteit en criminaliteit.

Geen aanleiding

In de antwoordbrief (pdf, 90 kB) meldt een medewerker van de EU-commissaris dat de Europese Commissie geen aanleiding ziet de Expert Group on Online Gambling nieuw leven in te blazen.

Hij stelt voor dat de toezichthouders zich voor afzonderlijke onderdelen van het kansspelbeleid wenden tot andere directoraten-generaal van de Europese Commissie.

Bron : Kansspelautoriteit

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.