De Duitse kansspelgroep Deutscher Sportwettenverband heeft een klacht over staatssteun ingediend bij de Europese Commissie.

In Duitsland zelf De branchegroep Deutscher Sportwettenverband (DSWV) heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie met het argument dat het door Duitsland voorgestelde belastingtarief voor igaming een oneerlijk voordeel biedt aan landgebonden operators.

De klacht tegen de Duitse Bondsraad, de Bundesrat stelt dat het belastingtarief in strijd is met de EU-regels inzake staatssteun. Het voorgestelde belastingregime voor de nieuwe igaming markt in Duitsland wordt momenteel geanalyseerd door de federale wetgever, de Bondsdag.

Het stelt een belastingtarief van 5,3 procent in op de omzet op online slots en poker, waarvan veel exploitanten en verenigingen vrezen dat het de gelicentieerde igaming-sector onhoudbaar zal maken.

Uit een onderzoek van Goldmedia voor Entain, Flutter Entertainment en Greentube bleek dat de helft van de Duitse igaming spelers als gevolg van het belastingtarief naar de markt zonder licentie kan worden gedreven.

Uit het onderzoek onder 619 spelers bleek dat 49 procent van de spelers bij exploitanten zonder vergunning blijft als exploitanten met een vergunning de uitbetalingsratio’s moeten verlagen.

De studie zei dat exploitanten met een vergunning waarschijnlijk uitbetalingspercentages van ongeveer 90 procent zouden aanbieden om de belasting te absorberen, terwijl exploitanten zonder vergunning uitbetalingspercentages van ongeveer 98 procent zouden kunnen bieden.

Het belastingtarief voor kansspelen op het land in Duitsland verschilt van staat tot staat, Goldmedia schatte echter dat in Beieren het verschil in de belastingaanslag voor de land-based en online sector zou uitkomen op € 293,9 miljoen.

Hoewel DSWV de eerste groep lijkt te zijn die een klacht indient bij de Europese Commissie, heeft de European Gaming and Betting Association (EGBA) ook gezegd dat zij van mening is dat het voorgestelde Duitse belastingtarief in strijd is met de EU-wetgeving.

EGBA-secretaris-generaal Maarten Haijer heeft gezegd dat de EGBA ook een klacht kan indienen bij de EU als het huidige belastingvoorstel doorgaat.

Hij zei: We verwelkomen de regulering van de Duitse online gokmarkt en we begrijpen ten volle dat er een belasting op online kansspelen moet worden betaald.

We dringen er echter bij het Duitse parlement op aan om het voorgestelde straftarief van de belasting te heroverwegen omdat het Duitse spelers ertoe zal aanzetten onbeschermde en niet gereguleerde dus de zwarte markt/ grijze te gebruiken en landgebaseerde exploitanten een enorm belastingvoordeel zal geven.

We staan ​​klaar om onze ervaringen in andere jurisdicties van de EU te delen en zijn er vast van overtuigd dat er een belastingniveau kan worden vastgesteld dat het juiste evenwicht vindt tussen het voldoen aan de behoeften van de Duitse consument en het garanderen van voldoende belastinginkomsten voor de staat.

Als de maatregel doorgaat zoals voorgesteld, zullen we alle beschikbare opties moeten overwegen inclusief het indienen van een klacht over staatssteun bij de Europese Commissie.

De nieuwe kansspelwetgeving van Duitsland Het nieuwe staatsverdrag over gokken is eindelijk goedgekeurd door alle 16 Duitse deelstaten en biedt een kader voor de lancering van een gelicentieerd igaming markt.

Exploitanten die hopen te werken onder de nieuwe gelicentieerde markt van Duitsland kunnen sinds november al klanten bedienen onder een overgangsregime.

Velen hebben al een impact op de omzet gezien als gevolg van het aanpassen van activiteiten om te voldoen aan nieuwe wetgeving waarbij Bet-at-home een omzetdaling van 5,5 procent op jaarbasis rapporteerde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.