Sponsors van de UEFA European Championships 2020 zouden de quarantainebeperkingen in het VK kunnen omzeilen om de laatste wedstrijden van het toernooi bij te wonen, nu de hostingtaken van het Wembley Stadium in gevaar komen.

Volgens The Times zou de UEFA de finale van Euro 2020 van het Wembley Stadion naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest kunnen verplaatsen als duizenden VIP’s – waaronder sponsors, omroepen, politici en UEFA- en FIFA-functionarissen – niet worden vrijgesteld van de huidige quarantaineregels.

Het Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) heeft al bevestigd dat de laatste 16 gelijkspel op 50% van de capaciteit zal worden gehouden, samen met de halve finales en finale in juli, met ongeveer 40.000 fans aanwezig, die het grootste publiek vertegenwoordigen in het VK in meer dan 15 maanden.

De UEFA dringt er nu echter bij de Britse regering op aan om VIP’s toe te staan ​​een quarantaineperiode over te slaan, ondanks het uitstellen van de versoepeling van de beperkingen tot 19 juli, waarbij de meeste deelnemende landen in Euro 2020 op de oranje of rode lijst staan.

We zullen doen wat we moeten doen om het land te beschermen tegen COVID – dat zal natuurlijk onze prioriteit zijn, en we zullen met de UEFA praten over wat ze willen en kijken of we een aantal verstandige aanpassingen kunnen doen”, aldus Prime dat heeft minister Boris Johnson vrijdag gezegd.

Maar de prioriteit moet natuurlijk de volksgezondheid zijn, vorige maand nam de UEFA het besluit om de Champions League finale tussen Chelsea en Manchester City te verplaatsen van Istanbul in Turkije naar de stad Porto in Portugal vanwege de geldende reisbeperkingen.

Britse regeringsfunctionarissen en de voetbalbond (FA) hebben een ontmoeting gehad met de UEFA om te bespreken dat Wembley mogelijk gastheer is van de volledig Engelse confrontatie, maar de partijen konden het niet eens worden over quarantaineregels voor commerciële partners en omroepen – hetzelfde raadsel waarmee het land opnieuw wordt geconfronteerd.

We begrijpen de druk waarmee de regering wordt geconfronteerd en hopen in staat te zijn om tot een bevredigende conclusie te komen uit onze discussies over deze kwestie, voegde de UEFA toe in een verklaring.

Er is altijd een noodplan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de laatste week in Londen zal plaatsvinden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.