EURO 2024 kent recordverificatienummers voor weddenschappen

Home » EURO 2024 kent recordverificatienummers voor weddenschappen

Volgens identiteitsverificatieprovider IDnow zijn de uitgaande verzoeken van gokoperatoren voor de eerste paar EURO 2024-wedstrijden tot recordhoogte bevestigd en sinds de aftrap op 14 juni begon, werd bekend dat het aantal spelers dat werd beïnvloed door een Europese kansspeloperator met 750% steeg, terwijl de drukste dag de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland was.

Dit getal is veel hoger dan dat van welke wedstrijd dan ook tijdens de FIFA Wereldbeker 2022 en IDnow verwachtte dat deze laatste piek stabiel zal blijven voor de eerste wedstrijd van elk land.

Dit heeft er echter toe geleid dat het identiteitsbeschermingsbedrijf illegaal is dat de piek ook een negatief gevolg zal hebben, waardoor de kans op bonusmisbruik, multi-accounting, gokken door minderjarigen, het witwassen van geld en valse documentatie overtuigend is.

Roger Redfearn-Tyrzyk, vice-president van Global Gaming bij IDnow, investeert op: De uitdagingen waarmee operators worden geconfronteerd tijdens grote sporttoernooien zijn niet noodzakelijkerwijs anders dan hun dagelijkse componentenhindernissen, maar het enorme aantal nieuwe spelers van over de hele wereld, geïntegreerd aan met zwaardere activiteit, zal waarschijnlijk problemen veroorzaken voor onvoorbereide operators.

EURO 2024 zal een kans zijn voor kansspel-platforms, enorm nieuw en oud, dus het is essentieel dat ze profiteren van het evenement en hun spelers en hun reputatie beschermen en het is belangrijk dat ze over effectieve, conforme verwerkte processen beschikken om grote hoeveelheden spelers zo soepel en veilig mogelijk aan boord te krijgen.

Alleen als operators er vertrouwen in hebben dat ze accounts grondig kunnen verifiëren en tijdens ingesloten drukke periodes de juiste spelers aan boord kunnen krijgen, zullen ze effectief zijn in de strijd tegen fraude.

Grote sportevenementen zoals EURO 2024 zijn altijd een tijd waarin gokbedrijven een jaar lang veel activiteit ervaren, omdat dit zowel reguliere als gewone spelers aanspreekt.

Met de online functionaliteit en de beslissende navigatie waarmee je tegenwoordig door online kansspel-apps kunt navigeren, spelers kunt vinden die praktisch om weddenschappen te plaatsen zijn en daarom altijd populairder wordt om te wedden op een grote toernooiwedstrijd.

IDnow onthulde dat de weddenschappen tijdens het WK 2022 met 13% zijn beveiligd ten opzichte van het WK 2018, maar deze golf van kansspel heeft er vaak teen geleid dat spellers alleen actief zijn op gereguleerde sites, maar ook bij niet-gereguleerde bedrijven.

Alleen al in Groot-Brittannië bezochten tijdens het laatste WK voetbal 250.000 mensen ongereguleerde sites op de zwarte markt, vergeleken met slechts 80.000 in dezelfde periode vorig jaar.

Naast de valkuilen die gepaard gaan met exploitanten van de grijze/zwarte markt, heeft IDnow ook andere belangrijke veiligheidsproblemen voor spelers reductie, waaronder de groei van kansspelfraude die kan worden geactiveerd via terugboekingen en opgelost door middel van opgeloste oplossingen en transactiemonitoring.

Gaming-exploitanten in deze specifieke regio’s moeten een veilige introductie, stortingen en opnames van spelers aanbieden, en vooral controles ter bestrijding van het witwassen van geld en leeftijdsverificatie uitvoeren om de experimentele proliferatie van frauduleuze activiteiten te helpen bestrijden, zowel in de aanloop naar EURO 2024 als tijdens het toernooi, concludeerde Redfearn-Tyrzyk.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.